Orman Muhafaza Memurları, Gümrük Muhafaza Memurları ve Ceza İnfaz Koruma Memurları Hakkında Kanun Teklifi

Orman Muhafaza Memurları, Gümrük Muhafaza Memurları ve Ceza İnfaz Koruma Memurları Hakkında Kanun Teklifi
Orman muhafaza memurları, gümrük muhafaza memurları ile ceza infaz koruma memurlarına görev süreleri bittikten sonra en fazla bir adet silah için taşıma ruhsatı verilmesi ve bu silaha ait taşıma veya bulundurmaya yetki veren kayıt ve belgelerin her türlü resim, vergi ve harçtan muaf tutulması amacıyla MHP Ordu Milletvekili Cemal ENGİNYURT tarafından verilen kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifim gerekçesiyle birlikte ekte sunulmuştur. 
Gereğini arz ederim. Saygılarımla. 
Cemal ENGİNYURT/ MHP Ordu Milletvekili 

GENEL GEREKÇE 
Orman Muhafaza Memurları, Gümrük Muhafaza Memurları ve Ceza İnfaz Koruma Memurlari görevleri süresince işlerinin şartları gereği suçlularla birebir muhatap olmakta, sadece görevlerini yaptıkları için can güvenliği riski ile karşı karşıya kalmakta ve hatta hasım edinmektedir. Bu nedenle görev sürelerinin bitiş tarihinden sonra Orman Muhafaza Memurları, Gümrük Muhafaza Memurları ve Ceza infaz Koruma Memurlarına en fazla bir adet silah taşıma ruhsatı hakkı verilmelidir. Bu silaha ait taşıma veya bulundurmaya yetki veren kayıt ve belgeler her türlü resim, vergi ve harçtan muaf tutulmalıdır. 

MADDE GEREKÇELERİ MADDE 
1-
Orman Muhafaza Memurları, Gümrük Muhafaza Memurları ile Ceza İnfaz Koruma Memurlarına görev süreleri bittikten sonra en fazla bir adet silah için taşıma ruhsatı verilmekte ve bu silaha ait taşıma veya bulundurmaya yetki veren kayıt ve belgeler her türlü resim, vergi ve harçtan muaf tutulmaktadır. 
MADDE 2 - Yürürlük maddesidir. 
MADDE 3 - Yürütme maddesidir. 

ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ 
MADDE 1 - 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendinin (B) alt bendinde yer alan “e) Çarşı ve mahalle bekçilerinden," ibaresi " Çarşı ve mahalle bekçilerinden, Orman Muhafaza Memurlarından, Gümrük Muhafaza Memurlarından ve Ceza İnfaz Koruma Memurlarından" şeklinde değiştirilmiştir. 
MADDE 2 - Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer
MADDE 3 - Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum