Orman Muhafaza Memurların'dan Bakan Pakdemirli'ye Açık Mektup

Orman Muhafaza Memurların'dan Bakan Pakdemirli'ye Açık Mektup
OMMB (Orman Muhafaza Memurları Birliği) olarak, Sayın Orman Bakanı Bekir Pakdemir Beye özlük haklarımıza yönelik taleplerimizi içeren açık mektubu www.kamubiz.com' da yayınlayarak sesimizi duyurmamıza vesile olursanız tüm Orman Muhafaza Memurları adına şükran duyarız.

Ormancılık, polis asker ve diğer güvenlik güçleri kadar kutsal ve onurlu bir meslektir. Bu onurlu mesleğin hakkı ve saygınlığı tarihi seyri içerisinde Orman Muhafaza Memurlarına mal olmuş, halk arasında “Ormancı” hak ettiği önemi kazanmıştır. Ancak son zamanlarda bu durum giderek Ormancının aleyhine çevrilmiştir. Saygınlığı günden güne azalmış, basında sadece yolsuzluk, rüşvet, vurgun v.b. haberlerle anılır olmuştur. Bu durumdan en büyük rahatsızlığı bu mesleğin merkezinde bulunan biz ‘’Orman Muhafaza Memurları’’ duymaktayız.

ORMAN MUHAFAZA MEMURLARININ SAYIN ORMAN BAKANI DR. BEKİR PAKDEMİRLİ'YE AÇIK MEKTUBU

Orman Muhafaza Memurları olarak Devletimiz ve Milletimiz için elimizden gelen fedakârlığı 179 yıldır yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Ancak genel manada tüm Devlet Kurumlarında olduğu gibi Orman Genel Müdürlüğünde görev yapan tüm memurların ve özellikle Orman Muhafaza Memurlarının da sorunları bulunmaktadır. Bunların çözümünün bir kısmı idari olarak yapılabileceği, bir kısmının ise kanun yapıcılar tarafından düzenlenebileceği malumunuzdur. 

Orman Muhafaza Memurlarının en büyük sıkıntısı yıllardır güncel bir yönetmeliklerinin yapılmamış olması ya da bilinçli olarak yapılmamasıdır. Yönetmelik bu mesleği yapan Orman Muhafaza Memurlarının bir çok sıkıntısını çözebilecekken kadük durumdadır.  Orman Muhafaza Memurlarının ilk önce çalışma şartları düzenlenmelidir. 49. Madde (arazi tazminatı) iyileştirilmeli ve harcırah kanunu gibi aynı zaman dilimi içerisinde görev yapan aynı kurum çalışanları ile oluşan farklar giderilmelidir. 

26 gün veya 30 gün araziye çıkılmasına rağmen 18 gün veya 20 gün arazi tazminatı yazabilirsin anlayışından vazgeçilmeli, araziye çıkıldığı gün ve saatlere uygun olarak harcırah yazılmalıdır. 

Orman Muhafaza Memurları ülkemizin ciğerleri olan ormanlarımızı korumada görevli 657 ye tabi devlet memurlarıdır. Görev icabı gece gündüz yaz kış arazide yangın ile kaçakçılık ile mücadele etmektedir. Silah taşıyan ve aynı zamanda kolluk kuvveti görevi yapmasına rağmen kolluk kuvveti sayılmayan mesai kavramı olmayan birimlerdir. 7/24 esasına göre çalışan Orman Muhafaza Memurları zorlu arazi koşulları, devamlılık arz eden görevleri, kronik meslek hastalıkları, yangın ve can güvenliği gibi sıkıntılara rağmen fiili görev tazminatı ve 3600 ek gösterge imkânlarından faydalanamamaktadırlar. Kamuda emsal görev yapan, hatta hiçbir risk almadan görev yapan memurlar alırken bizler bu haklardan da mahrumuz. 

Ayrıca Rotasyon diye çıkarılan zorunlu tayin uygulaması ile aile bütünlüğümüz bozulmuş zorla başka yerlere tayinlerimiz çıkarılmıştır. Yetkili sendika üyesi olanlar istediği yerlere tayin olurken diğerleri ötelenmiş itilmiş vaziyettedir Ayrıca 2000 li yılların başlarına kadar sayımız 12500 lerde iken üretim miktarımız 5.000.000 M3 (metreküp) dü. Şu an 4500 kadar Orman Muhafaza Memuruna karşılık üretim miktarımız 22.000.000 M3 (metreküp) olmuştur. Emekli olanın yerine yenisi alınmayınca sırtımızdaki yük katlanarak artmıştır. 

Bizler ülkemizin doğal güzellikleri ormanlarımızı korurken aynı zamanda amirlerimizin keyfi uygulamaları ile zor olan işimizi daha da zor şartlar altında yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca ormanlarımızda KAÇAK kesilen her ağaçtan sorumluyuz ve herhangi bir olumsuzlukta tarafımıza zimmet çıkmakta ve bu zimmet birçok arkadaşımızın maaşından kesilerek tahsil edilmektedir. 

Sahipsiz bırakılan Orman Muhafaza Memurları maalesef yıllardır görev yönetmeliği olmadan keyfi uygulamalarla yönetilmektedir. Aynı sendikal hizmet kolunda olmamıza rağmen Tarım çalışanlarına sağlanan meslekte yükselme ve teknik hizmetlere geçiş imkânı maalesef Orman Muhafaza Memurlarından esirgenmektedir. Bizler çok şey istemiyoruz. İstediğimiz sadece huzurlu bir ortamda adilane yönetim ve emsal görevleri yaptığımız diğer Devlet Memurları ile aynı özlük haklarına sahip olmaktır. Maalesef yetkili sendikada görevli olan arkadaşlarımız bizim bu taleplerimize duyarsız kalmış, buna tepki olarak istifa dilekçesi yazan arkadaşlarımız çeşitli şekillerde Bölge Müdürleri, İşletme Müdürleri ve diğer kurum çalışanları tarafından tehdit edilmiş ve susturulmaya çalışılmıştır. Bizler Mesleğimizi kutsal olarak gören ve icrasını severek yapan memurlarız. 

Daha huzurlu ve verimli çalışabilmemiz ve sorunlarımızın bir nebze giderilmesi için yapılması gerekenler şunlardır:

1. Kolluk kuvvelerine sağlanan tüm haklar emsal görev yapmamız hasebiyle bize de sağlanmalıdır.
2. Zimmet olayı kaldırılmalıdır.
3. Orman Muhafaza Memurları ön lisans ve ormancılık okulundan mezun oldukları, yapmış oldukları iş teknik olduğu için teknik hizmetler sınıfına alınmalıdır. Lise ve dengi okul mezunları da Bakanlığımız ve YÖK arasında yapılacak protokoller ile (Tarım da olduğu gibi) teknik kadro için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Özel hizmet tazminatı teknik hizmet sınıfını değerlerinden ödenmeli ve ayrıca ek özel hizmet tazminatı da verilmelidir.
4. Çalışma şartları iyileştirilmeli vardiya çalışma sistemi getirilmeli Orman Muhafaza Memuru 7/24 görev yapmak zorundadır anlayışından vazgeçilmelidir.
5. Adli ve idare soruşturmalarda nasıl olsa orman muhafaza memurunun görev alanı geniş sorumluluğu da fazla deyip en sonunda orman muhafaza memurunu günah keçisi yapılmaktan vazgeçilmelidir.
6. Rotasyon sistemi acil olarak gözden geçirilmeli, adil ve tüm dış müdahalelere kapalı bir hale getirilip tüm Orman Muhafaza Memurlarının mağduriyetinin önüne geçilmelidir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum