Orman muhafaza memurlarına emniyet hizmetleri sınıfı ve yıpranma payı talebi (MHP'den soru önergesi)

Orman muhafaza memurlarına emniyet hizmetleri sınıfı ve yıpranma payı talebi (MHP'den soru önergesi)
Orman muhafaza memurlarının mesleki ve özlük haklarına ilişkin MHP tarafından TBMM Başkanlığına soru önergesi verildi. Orman Muhafaza Memurları genel kolluk kuvveti kapsamına alınarak emniyet sınıfına dahil edilecek mi? Orman muhafaza memurlarına yıpranma hakkı, görev tazminatı, görevde yükselme gibi haklar verilmesi düşünülmekte midir? 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ tarafından cevaplanması hususunu Anayasanın 98 inci ve İçtüzüğün 100 üncü maddeleri uyarınca saygılarımla arz ederim. 
Hasan KALYONCU / İzmir Milletvekili

Ormanlarımızın korunması için görev yapan ve görev sırasında iki yüzün üzerinde meslek şehidi veren Orman Muhafaza Memurları için 23.01.1991 tarih ve 91/1779 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Yönetmeliğin 6. Maddesine göre "Özel kanunlarına göre her yerde ve her zaman silah taşımalarına izin verilen kamu görevlilerinin edindikleri zati silahlarına, istekleri halinde ayrı ayrı taşıma ruhsatı verilir, bu kişilerden ruhsat harcı alınmaz.” ve aynı yönetmeliğin 10. Maddesinin g fıkrasına göre “31.08.1956 tarih ve 6831 sayılı Orman Kanununun 77. maddesi gereğince görevde iken demirbaş silahını taşıyan orman muhafaza memurları emekli olduklarında satın alacakları zati silahlarını ve kanuni yoldan edindikleri şahsi silahlarını taşıyabilir” hükümleri geçerliyken, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi kanununun (CMUK) 164. Maddesine göre “Adli Kolluk” görevlisi kapsamındadırlar. 

Bu çerçevede; 

1- Riskli bir görevi yerine getiren Orman Muhafaza Memurlarının görev tanımında yetki kargaşası yaşanmaması için genel kolluk kuvveti kapsamına alınarak emniyet sınıfına dahil edilmesi düşünülmekte midir? 
2- Orman Muhafaza Memurlarına görevde yükselme hakkı verilmesi düşünülmekte midir? 
3- Orman muhafaza memurlarına yıpranma hakkı, görev tazminatı gibi haklar verilmesi düşünülmekte midir? 
4- Ormanlarda kesilen her ağaçtan sorumlu oldukları için herhangi bir olumsuzlukta müştereken ve müteselsilen çıkan zimmetlerden dolayı mağduriyetlerinin giderilmesi düşünülmekte midir?
5- Orman muhafaza memurlarının rotasyon uygulamasında adil ve yönetmelik hükümlerine uygun davranılmadığı doğru mudur? 
6- Orman muhafaza memurlarına lisans tamamlama hakkı tanınması düşünülmekte midir?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum