Orman Muhafaza Memurlarına yıpranma payı ve görevde yükselme hakkı verilecek mi?

Orman Muhafaza Memurlarına yıpranma payı ve görevde yükselme hakkı verilecek mi?
Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda zor şartlarda görev yapan Orman Muhafaza Memurlarına ilişkin soru önergesi verildi. Orman Muhafaza Memurlarına fiili hizmet ( yıpranma payı) görev tazminatı ve görevde yükselme hakkı verilecek midir? 

Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda ve zor koşullarda görev yapan Orman Muhafaza Memurlarının özlük haklarına ilişkin yazılı soru önergesi verildi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygıyla arz ederim.
İsmail OK / Balıkesir Milletvekili

Orman Muhafaza Memurları dört bir tarafı açık, kenarında ve içerisinde yaklaşık on milyon insan yaşayan ormanı müşterek ve müteselsilen korumakla mükelleftir. Bu alanda işlenecek herhangi bir suçtan ötürü zimmet ve soruşturmaya maruz kalmaktadırlar. Ayrıca güvenlik kuvvetlerinden sonra görev başında en çok şehit düşen kamu çalışanlarındandır.

Bu kapsamda; 

1- Kolluk kuvvetleri ve fiili hizmet( yıpranma) görev tazminatı Orman Muhafaza Memurlarına da verilecek midir? 

2- Orman Muhafaza Memurlarına görevde yükselme hakkı verilecek midir? 

3- Hükümetinizin Orman Muhafaza Memurlarının zimmet çıkarma usulünden muaf tutulmasına yönelik herhangi bir çalışması var mıdır? 

4- Görev başında kullandıkları ve emekli olduktan sonra kendilerine bırakılan silahlardan yıllık ruhsat parası alınmasına son verilecek midir?

Soru önergesi için TIKLAYINIZ

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.