Orman muhafaza memurlarının 2019 toplu sözleşme talepleri

Orman muhafaza memurlarının 2019 toplu sözleşme talepleri
Zor şartlar altında görevlerini ifa eden Orman Muhafaza Memurları, görevleri süresince işlerinin şartları gereği sadece görevlerini yaptıkları için can güvenliği riski ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Peki millî varlığımız, zenginliğimiz ve ormanlarımızın korunması için canla, başla mücadele eden orman muhafaza memurlarımızın, mesleklerini ifa ederken hak ettikleri maaş ve özlük hakları yeterli midir?

Millî varlığımız, zenginliğimiz ve ormanlarımızın korunması için canla, başla mücadele eden orman muhafaza memurlarımızın, mesleklerini ifa ederken hak ettikleri maaş ve özlük hakları yeterli midir? İşte orman muhafaza memurlarının 2019 toplu sözleşme görüşmelerine yönelik sosyal ve ekonomik talepleri..

1. Orman muhafaza memuru alımının arttırılması
2. Çalışma şartları ve saatleri ile ilgili bir düzenleme 
3. Arazi görevine çıktıkları gün ve saatlere uygun olarak arazi tazminatları verilmesi
4. Zorlu arazi koşullarında yangın ve can güvenliği gibi tehlikeli görevlerine karşılık fiili görev tazminatından yararlanmak. 
5. Kolluk kuvvetlerine sağlanan haklardan faydalanmak ve Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil olmak ile ilgili gündeminizde bir çalışma bulunmakta mıdır? 
6. Yangın ve koruma hizmetlerinde çalışan orman muhafaza memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına alınması, teknik işler yapan orman muhafaza memurlarının ise teknik hizmetler kadrosunda görev yapmaları
7. Görevde yükselme hakkı verilmesi
8. Ormanlarda kesilen her ağaçtan sorumlu oldukları için herhangi bir olumsuzlukta müştereken ve müteselsilen çıkan zimmetlerden dolayı mağduriyetlerinin giderilmesi
9. Rotasyon uygulamasında adil ve yönetmelik hükümlerine uygun davranılması
10. Lisans tamamlama hakkı tanınması
11. Görev başında kullandıkları ve emekli olduktan sonra kendilerine bırakılan silahlardan yıllık ruhsat parası alınmasına son verilmesi
12. Silah taşıma ücretinden yararlanmak
13. 3600 ek göstergeye dahil olmak istemektedirler.

 

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum