Orman muhafaza memurlarının özlük hakları hakkında soru önergesi

Orman muhafaza memurlarının özlük hakları hakkında soru önergesi
Orman Muhafaza Memurları kolluk görevlisi sosyal haklarından faydalanamamaktadır. Orman Muhafaza Memurlarının kolluk görevi olarak hizmet vermesine karşın Polis, Jandarma gibi kolluk görevi haklarından yararlanamamasından kaynaklı eşitsizliğin biran önce düzeltilmesi gerekmektedir. Ayrıca kolluk görevlileri 3000-3600 ek gösterge hakkından faydalanırken Ormanda aynı görevi yapan Orman Muhafaza Memurları bu ek gösterge hakkından yararlanamamaktadır.

Orman Muhafaza Memurları kolluk görevlisi sosyal haklarından faydalanamamaktadır. Orman Muhafaza Memurlarının kolluk görevi olarak hizmet vermesine karşın Polis, Jandarma gibi kolluk görevi haklarından yararlanamamasından kaynaklı eşitsizliğin biran önce düzeltilmesi gerekmektedir. Ayrıca kolluk görevlileri 3000-3600 ek gösterge hakkından faydalanırken Ormanda aynı görevi yapan Orman Muhafaza Memurları bu ek gösterge hakkından yararlanamamaktadır. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan tarafından verilen soru önergesi şu şekilde:

Türkiye genelinde Orman Genel Müdürlüğü bünyesi çalışan Orman Muhafaza Memurları 7 gün 24 saat ormanların korunması için çalışmaktadır. Orman Muhafaza Memurları zor arazi koşullarında kolluk görevlisi olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile koruma işlerinde kaçakçı yakalar, kaçak kesimlere el koyar, suç tutanağı düzenler, savcılığa sevk ederek gerekli işlemleri koşulsuz yerine getirir. Tıpkı Polis ve Jandarma'nın yaptıklarını ormanda Orman Muhafaza Memurları yerine getirir. Ancak Orman Muhafaza Memurları kolluk görevlisi sosyal haklarından faydalanamamaktadır. Polis, Asker ve Jandarma gibi silah taşır ancak emeklilikte silah taşıma harcından muaf değildir. Orman Muhafaza Memurlarına silah taşıma ücreti verilmeli ve emeklilikte silah ruhsat harcının alınmaması gerekmektedir. Ayrıca kolluk görevlileri 3000-3600 ek gösterge hakkından faydalanırken Ormanda aynı görevi yapan Orman Muhafaza Memurları bu ek gösterge hakkından yararlanamamaktadır. özetle; Orman Muhafaza Memurlarının kolluk görevi olarak hizmet vermesine karşın Polis, Jandarma gibi kolluk görevi haklarından yararlanmamasından kaynaklı eşitsizliğin biran önce düzeltilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda;

1- Orman Muhafaza Memurları neden kolluk görevlisi sosyal haklarından yararlanmamaktadır? Sosyal haklardan yararlanmaları yönünde bir düzenlemeniz olacak mıdır?
Orman Muhafaza Memurlarının ek göstergeleri nedir? Aynı görevi yapan diğer kolluk görevlileri ile farkı var mıdır? Var ise bu fak neden kaynaklanmaktadır? Bu konuda bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?
2- Orman Muhafaza Memurları silah taşıma ücretinden neden yararlanmamaktadır? Konu ile ilgili bir düzenleme yapacak mısınız?
3- Orman Muhafaza Memurları emeklilikte silah ruhsat harcından neden muaf değildir? Muaf olmaları gerekmez mi?
4- Orman suçlarında kolluk görevlisi hizmetlerini eksiksiz yerine getiren Orman Muhafaza Memurlarının özlük ve sosyal hakları ile ilgili eşitsizliği ortadan kaldırmak adına yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Kamubiz.com ÖZEL HABER / ANKARA

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

FACEBOOK'DA BİZİ TAKİP  ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DA BİZİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.