Orman yangınlarında görevli personele ödenen ek ödeme ve yardımlar hangileridir?

Orman yangınlarında görevli personele ödenen ek ödeme ve yardımlar hangileridir?
Orman yangınlarında görevli Orman Genel Müdürlüğü personeline aylık maaşlarına ilave olarak ek tazminat ve fazla çalışma yardımı yapılmaktadır.

Orman yangınlarında görevli Orman Genel Müdürlüğü personeline aylık maaşlarına ilave olarak ek tazminat ve fazla çalışma yardımı yapılmaktadır.

Orman yangınlarına bilfiil katılan veya yangın nöbeti tutan Orman Genel Müdürlüğü (OGM) personeline, aylık maaşlarının yanı sıra bazı ek ödeme ve yardımlar da yapılıyor.

OGM personeline, orman yangınlarına bilfiil katıldıkları veya yangın nöbeti tuttukları için yapılan ilave ödeme ve yardımlara ilişkin hususlar, ilgili yasalarda ve toplu sözleşmelerde düzenlenmiştir.
2018 yılının ilk yarısına ilişkin belirlemelere göre, Orman Genel Müdürlüğünde orman yangınlarına bilfiil katılan veya yangın nöbeti tutan personele yapılacak ilave ödemler şöyle:

Fazla çalışma nedeniyle ücret

Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı personelinden, normal çalışma saatleri dışında orman yangınlarına doğrudan bilfiil müdahale edenler ile yangın nöbeti tutanlara, Mayıs ve Haziran aylarında ayda 80 saati geçmemek üzere (bu ödeme Kasım ayı sonuna kadar yapılabilecek), her saat için 9,85 TL tutarında fazla çalışma ücreti ödenebiliyor.

OGM merkez teşkilatı personeli olup yangın nöbeti tutanlardan en çok 40 kişiye de aynı şekilde fazla çalışma ücreti ödenebiliyor.

Fazla çalışma karşılığında alınabilecek aylık fazla çalışma ücreti net 788 TL kadar olabiliyor.

Yangına havadan müdahale tazminatı

Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı personelinden, orman yangınlarına hava vasıtasıyla müdahale faaliyetlerinde fiilen görev yapanlara, her uçuş günü için 900 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda tazminat ödenir. Bu ödemenin bir aylık tutarı en çok, 5400 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar olmaktadır.

Buna göre, OGM’nin orman yangınlarına hava vasıtasıyla müdahale faaliyetlerinde fiilen görev yapan taşra teşkilatı personeline ödenen tazminatın tutarı günlük 98 TL ve aylık 586 TL tutarında olabiliyor.

Malul olan personele ve ölen personelin yakınlarına tazminat

Yangın söndürme çalışmalarına bilfiil katılan OGM personelinden;

**Ölenlerin kanuni mirasçılarına, en yüksek devlet memuru aylığının 100 katı tutarında tazminat ödeniyor. (halen 103.123 TL)

**Yaşamak için gerekli hareketleri yapmaktan aciz ve hayatını başkasının yardım ve desteği ile sürdürebilecek şekilde malûl olanlara, en yüksek devlet memuru aylığının 100 katı tutarında tazminat ödeniyor. (halen 103.123 TL)

**Diğer engelli hale gelenlere engellilik derecesine göre, en yüksek devlet memuru aylığının 25 katından 75 katına kadar olan bir tutarda tazminat ödeniyor. (halen 25.781 TL ile 77.342 TL aralığında)

Diğer bazı yardımlar

OGM personelinden;

*Zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda ve zirai mücadelede fiilen çalışanlara, iş yerlerinde tüketmeleri şartıyla koruyucu gıda maddesi veriliyor.

*Orman yangınlarıyla bilfiil mücadele edenlere, hizmetin gereği olarak orman yangınlarıyla mücadele esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim ve donanım malzemesi veriliyor.

*Orman muhafaza memurları, resmi üniformalı bulundukları sürece belediyeler tarafından işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanıyor.

memurunyeri

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.