PTT çalışanlarına yıpranma payı, ikramiye ve memurluk TBMM gündeminde

PTT çalışanlarına yıpranma payı, ikramiye ve memurluk TBMM gündeminde
PTT çalışanlarına kadro, memurluk, yıpranma payı ve ikramiye TBMM'de dile getirildi

AYŞE SİBEL ERSOY (Adana) – Küresel Covid-19 salgınına karşı devletimizin mücadelesi sağlık çalışanlarımızın ve kolluk kuvvetlerimizin yanı sıra PTT çalışanlarımızın üstün fedakârlıklarıyla yürütülmektedir. Temasla yaygınlaşan virüs karşısında gerek posta dağıtım hizmetleri gerekse gişe işlemleriyle birlikte maske dağıtımı ve sosyal yardım ödemeleri gerçekleştirerek risk altında kesintisiz kamu hizmeti sunan PTT çalışanlarımızın bu özverili çalışmalarına karşılık özlük haklarının iyileştirilmesi, yüksekokul mezunu dağıtıcıların memur olabilmesi, yıllardır bekledikleri yıpranma haklarına kavuşmaları, ikramiyeyle ödül elde etmeleri sağlanmalıdır.

Ayrıca PTT personelinin, tek statüde istihdam sistemi içinde tamamının 399 sayılı KHK kapsamında güvenceli şekilde istihdam edilmesi gerekmektedir. PTT çalışanlarımızı bu zor günlerde takdir ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

SERPİL KEMALBAY PEKGÖZEGÜ (İzmir) – PTT işçileri coronavirüse karşı korunmuyor ve önlem alınmasını istiyorlar. PTT çalışanlarının sendikası olan HABER-SEN, coronavirüs salgınına karşı 11 maddelik taleplerini sıraladı. Özellikle, PTT merkezlerinde ve şubelerde yığılmalara dikkat çekti. Zorunlu hizmetler dışında PTT kargo işlemlerinin durdurulması isteniyor, acil olmayan gönderilerin kabul edilmemesi gerekiyor. PTT işçileri de ‘evde kal’ kuralına iş güvenliği sağlanarak ve ücretli izin verilerek uymalıdır. Gönderiler iş yerine teslim olarak kabul edilmesi esnasında virüs yaygınlaştırılıyor, bunun önüne geçilmelidir. PTT işçileri coronavirüse karşı korunmalıdır, diyoruz. Çalışanların iş güvenliği önlemleri, zorunlu çalışanların iş güvenliği önlemleri de alınmalıdır.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum