PTT personeli mali ve özlük hakları önergesi TBMM'de

PTT personeli mali ve özlük hakları önergesi TBMM'de
PTT çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılması talebine ilişkin TBMM'ye soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim. 22.06.2020 Alpay Antmen Mersin Milletvekili

Türkiye'de 22 Haziran 2020 itibariyle Koronavirüs vaka sayısı 187 bin 685'tir. Toplam iyileşen sayısı 160 bin 240, Covid 19 nedeniyle de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 4 bin 950'dir. 

Bu süreçte başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere; güvenlik güçleri, temizlik emekçileri, market görevlileri, kargo ve iletişim sektöründe çalışan yurttaşlarımız büyük bir fedakarlıkla ülkemize hizmet etmişlerdir.

Pandemi sürecinde fedakarca hizmet veren kesimlerden birisi de PTT çalışanları olmuştur. Salgının ilk günlerinden bu yana hiç aksatmadan görevlerine devam etmişlerdir. Sağlık ve korunma ekipmanlarının yetersiz olmasına rağmen görevlerini sürdüren PTT çalışanları, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamasında büyük destek olmuşlardır. Kargo teslimi ve iletişimin devamlılığı konusunda çok önemli hizmetleri tatil ve bayram günlerinde dahi ayrımsız şekilde tüm vatandaşlarımıza sunmuşlardır.

Bu bağlamda;

1 - Koronavirüs pandemisi sürecinde fedakarca hizmet veren PTT emekçileri ve kargo görevlilerinden Covid 19'a yakalananların sayısı nedir? Kaç çalışan koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmiştir?

2-Pandemi sürecinde yurttaşlarımıza aksatmadan hizmet eden PTT emekçilerinin maaşlarının iyileştirilmesi ve ikramiye verilmesiyle ilgili herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Varsa bu iyileştirme ve ikramiyeler ne zaman yapılacak ve verilecektir? Yoksa, neden yapılmamaktadır?

3 – PTT ve bağlı kurum, kuruluş ve şirketlerde çalışan kişi sayısı kaçtır? Bu çalışanların kaçı şirket personeli, kaçı kadrolu memur ve işçidir? Taşeron firmalarda çalışan PTT personelinin kadroya geçirilmesi için herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?

4 - KPSS ile kurum personeli olup hizmet akdi ile çalışan personelin kadroya alınması düşünülmekte midir? Bu şekilde çalışmaya devam eden kaç kişi vardır? Bu kişiler kadroya alınacaklar mıdır? Aynı işi yaptıkları diğer personellerden daha az maaş alan bu emekçilerin yaşadıklari adaletsizlik giderilecek midir?

5 - Kurum personeli tarafından dört gözle beklenen kurum içi yükselme sınavları ne zaman yapılacaktır?

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum