PTT personelinin özlük hakları için soru önergesi verildi

PTT personelinin özlük hakları için soru önergesi verildi
PTT personelinin özlük ilişkin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Mersin Milletvekili Alpay Antmen tarafından TBMM'ye soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim. 12.11.2019
Alpay Antmen/ Mersin Milletvekili

Haberleşme konusunda çok büyük bir özveri ile çalışan PTT personeli 657 Sayılı Kanun'a tâbi Devlet memuru, 4/B sözleşmeli personel , 399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli personel ve İdari Hizmet Sözleşmesi ile çalışan personel olarak ayrı ayrı statülerde ve fakat aynı işleri yaparak hizmet ifa etmektedirler. 

Bu bağlamda; 

1- Ocak 2018'den günümüze kadar statüleri de ayrı ayrı belirtilmek üzere; Bakanlığınıza bağlı PTT'de çalışan kişi sayısı kaçtır? 

2- Ocak 2018'den günümüze kadar statüleri ayrı ayrı belirtilmek üzere; Bakanlığınıza bağlı PTT’de çalışanların işe alınma usulleri , özlük hakları, Çalışma saatleri nedir ve özelikle ayrı ayrı belirtilmek sureti ile maaşları ne kadardır? 

3- PTT'de aynı servislerde aynı işi yapmalarına rağmen birden farklı statüde farklı yasalar çerçevesinde çalıştırılan personelin özlük ve diğer hakları, çalışma saatleri ve maaşlarını iş barışı ve çalışma yaşamının çağdaş kuralları çerçevesinde eşitlemeyi düşünüyor musunuz? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum