Seçim Nedeniyle İstifa Eden Memurlara Geri Dönüş İçin Dilekçe Örneği

Seçim Nedeniyle İstifa Eden Memurlara Geri Dönüş İçin Dilekçe Örneği
27. Dönem Milletvekili seçimlerinde aday olmak için istifa eden kamu personeli, aday olmamaları veya seçilememeleri durumunda eski görevlerine geri dönüşleri nasıl olacak? 24 Haziran 2018 genel seçimler öncesi istifa eden memurların yeniden memuriyete dönmesi için örnek dilekçe haberimizde

27. Dönem Milletvekili seçimlerinde aday olmak için istifa eden kamu personeli, aday olmamaları veya seçilememeleri durumunda eski görevlerine geri dönüşleri nasıl olacak? 24 Haziran 2018 genel seçimler öncesi istifa eden memurların yeniden memuriyete dönmesi için örnek dilekçe haberimizde

Haziran ayında yapılacak olan seçimlere katılmak için süresi içerisinde görevinden ayrılmış olan kamu görevlilerinden bazıları, aday adayı veya aday olamadıklarında ya da seçilemediklerinde yeniden göreve dönebilecek.

Görevlerine dönemeyecek olan kamu görevlileri

Seçimlere katılmak için istifa etmiş olan kamu görevlilerinden bazılarının görevlerine dönmesi yasaklanmıştır.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ek 7 nci maddesine göre, seçime katılmak için süresi içerisinde istifa etmiş olanlardan, aday adayı veya aday olamayan ya da aday olduğu halde seçilemeyen;

-Yüksek mahkeme üyeleri, hâkimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar ile subay ve astsubaylar görevlerine dönememektedir.

-Bunların dışında kalan Devlet memurları ve diğer kamu görevlileri görevlerine dönebilmektedir.

Aday gösterilmeyenlerin ya da seçimi kaybedenlerin göreve dönmesi

Seçimlere katılmak için 26 Nisan 2018 günü saat 17:00’a kadar görevden ayrılma talebinde bulunarak görevinden ayrılmış olan kamu görevlilerinin (yüksek mahkeme üyeleri, hâkimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar ile subay ve astsubaylar hariç), adaylık veya seçim sonuçlarına göre yeniden göreve dönmeleri mümkündür.

Aday adaylığını veya adaylığı ya da seçimi kaybettikleri için göreve dönmek isteyenlerin, kurumlarına müracaat etmek için veya atanmak için belli bir süre beklemeleri şartı bulunmamakla birlikte, göreve dönmek için kurumlarına başvuruda bulunabilecekleri son tarihin de Yüksek Seçim Kurulunca seçim sonuçlarının ilan edildiği tarihi izleyen bir aylık süreyi aşmaması gerekiyor.

Göreve dönüş için dilekçe örneği

"... BAKANLIĞINA / MÜSTEŞARLIĞINA / BAŞKANLIĞINA/GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE”

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan/yapılacak olan Milletvekili Genel Seçiminde aday gösterilmediğim/seçilemediğim için, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ek 7 nci maddesi hükmüne istinaden ayrıldığım göreve dönmek istiyorum.

Gereğini arz ederim.

Adres

.../.../2015

İmza

Ad ve Soyad

Göreve dönüşte belge ibrazı

Seçimlere katılmak üzere istifa edenlerden aday adayı veya aday olamayan ya da aday olduğu halde seçilemeyenlerin eski görevlerine dönmek için yapacakları başvuruda, aday olamadıklarına ya da seçilemediklerine ilişkin belge ibrazı şartı.

Görevden ayrılmada olduğu gibi göreve dönmede de beyanın yeterli görülmesi gerektiği değerlendirilmekle birlikte, göreve dönüş için bazı kurumlar belge ibrazını şart koşabilmektedirler.

Eski göreve atanma

Seçim için görevden ayrılanların “eski görevlerine veya kazanılmış hak aylık derecelerindeki başka bir göreve” dönmeleri hususu ilgili mevzuatta belirtilmiştir.

Bu itibarla, eski görevlerine atanmalarına herhangi bir engel bulunmadığı durumlarda ilgililerin eski görevlerine atanmaları gerekeceği, bunun mümkün olamadığı (ilgili kadroya hizmet gerekleri ve kamu yararı bakımından zorunlu olarak daha önce atama yapılmış olması hali gibi) durumlarda ise ilgililerin kazanılmış hak aylık derecelerine eşit bir göreve atanabilecekleri değerlendirilmektedir.

Öte yandan, herhangi bir sebeple boşalması durumunda iptali gereken şahsa bağlı kadrolarda görev yapanların seçim nedeniyle istifa etmiş olmaları halinde ise eski kadrolarına geri dönemeyeceklerini ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun başka bir kadroya atanmaları gerekeceğini düşünmekteyiz.

memurunyeri

FACEBOOK'DA BİZİ TAKİP  ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DA BİZİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum