Seçime 20 gün kala tüm 4b'li ve çakılı sözleşmeli memurlar müjde bekliyor

Seçime 20 gün kala tüm 4b'li ve çakılı sözleşmeli memurlar müjde bekliyor
Seçime 20 gün kala tüm 6 yıl çakılı sözleşmeli sağlıkçı ve diğer 4bli personel ve aileleri sizlerden bir müjde bekliyor. Cumhur ittifakının ortağı mhp ve sayın Devlet BAHÇELİ dahil tüm siyasi partiler seçim beyannamelerinde sözleşmeli 4blilere kadro ve eş durumu tayini hakkı vaad ediyor.

Sayın Kamubiz.com yetkilisi, seçime 20 gün kala tüm 6 yıl çakılı sözleşmeli sağlıkçı ve diğer 4bli  personel ve aileleri sizlerden bir müjde bekliyor. Cumhur ittifakının ortağı mhp ve sayın Devlet BAHÇELİ dahil tüm siyasi partiler seçim beyannamelerinde sözleşmeli 4blilere kadro ve eş durumu tayini hakkı vaad ediyor. 

Tüm cumhurbaşkanı adayları sözleşmeli sağlıkçı ve 4blilere kadro ve eş durumu tayini hakkı vereceklerini söylüyor.  Durum bu iken 270 bin sözleşmeli 4bli personel ile çocuk ve torunlarının nasıl bir zulme uğradığını gören aile yakınları ile(eş,anneler, babalar vb.) en az 800 bin kişiyi seçimden önce küstürmemek gerekir. 

Sadece sayıları 20 bin olan taksi şoförlerini mağdur etmemek için uber i yasaklayan hükümetin, bu kadar kalabalık bir kitleyi mağdur etmekte ısrar etmemesini talep ediyoruz. Lütfen bu talebimizi bakanlıklara yönlendirmeyin. Bu sorunu çözecek siyasi iradedir. Sağlık bakanlığı ve çalışma bakanlığından gelecek bilmem ne sayılı yasa gereği vb. cevaplara doyduk. 

6 yıl çakılı Sözleşmeli sağlıkçılar,4bli personeller ve aileleri perişan haldedir. Daha önce hükümetin 3 kere sözleşmelilere kadro vermesi gibi, yeni bir müjdeyi acilen talep etmekteyiz. Emin olun zafer bu kararın ardındadır. Bizim sözümüz sözdür. Hemen farkımızı hissedeceksiniz bizi duyurun kimse sağlamcılardan bahsetmiyor


Sayın Kamubiz.com yetkilileri;

Sosyal medyayı takip ettiğinizde göreceksiniz tüm kamu kurumlarının toplamında yaklaşık 400 bin sözleşmeli personel bulunmaktadır. Bu yaklaşık 400 bin kişi kamuya Kadrolu alım yapılmadığından KPSS artı Mülakat puanı ile sözleşmeli olarak atanmak zorunda kalmıştır. Kadrolu personel ile sözleşmeli personel arasında özlük hakları yönünden çok büyük farklar vardır. Bir çoğumuz yıllardır ailesinden ve çocuklarından ayrı yaşıyoruz. Ailelerimiz dağılmış durumda, daha az maaş alıyoruz, SGK emeklilik kesintimiz nerdeyse asgari ücret seviyesinden yatıyor. Görevde yükselme hakkımız yok, izin haklarımız kadrolu personel ile kıyaslandığında çok kısıtlı, düşünebiliyormusunuz kadrolu personelin birinci derece yakınları vefat ettiğinde 10 gün izin veriliyor sözleşmeli personele ise 3 gün. Kadrolu personel haftada 5 gün çalışırken bir çok sözleşmeli personel haftada 6 gün çalışmaktadır. Kadrolu personel yol harcırahı alırken sözleşmeli personel alamamaktadır. Sizlere anlattığımız sıkıntıların küçük bir kısmıdır. Şunu herkes kabul etmelidir ki sözleşmeli personel istihdamı ile aileler parçalanıyor ve kamuda ezilen hor görülen bir sınıf oluşturuluyor. Bizlerin tek suçu kadrolu alım yapılmadığından dolayı sözleşmeli olarak atanmış olmamızdır. Özlük haklarımız kadrolu personel ile aynı olsa varsın adımız sözleşmeli kamu personeli olsun ama özlük haklarımız aynı değil bu yüzden bu seçim döneminde KADRO  verilmesi ilk önceli talebimiz dır. Bizleri haber  yapmanızı ve gündeme getirmenizi ailelerimiz ile birlikte yaklaşık 1 milyon kişi olarak bekliyoruz.  Saygılarımla

Kamubiz.com Özel Haber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum