Sendika Yardımcı Hizmetler Sınıfı Sorununu KDK'ya taşıdı

Sendika Yardımcı Hizmetler Sınıfı Sorununu KDK'ya taşıdı
Sivil Memurlar Sendikası SİME-SEN, Yardımcı Hizmetler Sınıfı YHS konusunu Kamu Denetçiliği Kurumuna taşıdı.

Onurlu Mücadelenin adresi Sime-Sen YHS için KDK'ya gitti. Yardımcı Hizmetlerin umudu sınavsız unvan değişikliğidir. 3795 sayılı kanun ile yeşeren ümitler kendini umutsuzluğa bırakmaya başlamış, gerekli merciler sınavsız unvan değişikliği için adım atmaz oldular.

İlklerin sendikası, Hukuki kazanımların doğru adresi, Kamu görevlilerinin tek güvencesi Türkiye'nin En Büyük Bağımsız Sendikası Sime-Sen başından beri bu kanunun çıkması için, yasalaştıktan sonra da kamu kurumlarında uygulanması konusunda takipçidir. SİME-SEN UNUTMAZ, UNUTTURMAZ. YHS konusunda çabalarımız, üç  kez YHS eylemlerimiz sonuçsuz kalmadı. Gerekirse dördüncü eylemi de, beşinci eylemi de YHS sahipsiz bırakılırsa yapacağız.

3795 sayılı kanunda belirtilen mesleki ve teknik eğitim kurumlarından mezun olanların unvanlarının, sınavsız bir şekilde verilmesine ilişkin Mesleki Yeterlilik Kurumunca yönetmelik çıkarılması gerekmektedir.

Ancak bahse konu kanun maddesinin üzerinden 27 ay geçmesine rağmen unvan değişikliğine dair esasları belirleyecek olan yönetmelik çıkarılmamıştır.

Bu kapsamda Sivil Memurlar Sendikası olarak Mesleki Yeterlilik Kurumunu Kamu Denetçiliği KURUMUNA şikayet etmiş bulunmaktayız.

Şikayete istinaden KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU TARAFINDAN GÖNDERME KARARI VERİLMİŞ OLUP; bu başvuruya istinaden MESLEKİ YETERLİLİK KURUMUNCA tesis edilecek işlem siz değerli üyelerimize ayrıca bildirilecektir.

Sivil Memurlar Sendikası  Genel Merkezi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
34 Yorum