Sendikalardan çağrı! Kamuda vekil ebe, vekil imam, sözleşmeli personel mi olur?

Sendikalardan çağrı! Kamuda vekil ebe, vekil imam, sözleşmeli personel mi olur?
Sendikalar kamuda çalışan 213 bin sözleşmeli personel için harekete geçti. “Vekil ebe, vekil hemşire ya da vekil imam mı olur?” diye soran sendikalar sözleşmeli personelin kadroya alınması için hükûmetin kapısını çaldı..

Kamuda çalışan sözleşmeli personel için hareketli günler yaşanıyor. Memur-Sen ve Türk Kamu-Sen yetkilileri sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için son günlerde sıklıkla hükûmet yetkilileriyle görüşmeye başladı. Sendikalar, seçimlerden önce kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilerek aile bütünlüğünün sağlanmasını, aynı işi yapmalarına rağmen kadrolu çalışanlardan farklı olan özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyor.

MEMUR-SEN: YENİ TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR
Devlet Personel Başkanlığının yayınlamış olduğu son rakamlara göre kamuda 213 bin sözleşmeli personel çalışıyor. Bakanlıklarda 121 bin, KİT ve kamu sermayeli kuruluşlarda 78 bin, mahalli idarelerde ise 14 bin sözleşmeli personel görev yapıyor. En fazla sendikalı memuru bünyesinde bulunduran Memur-Sen, sözleşmeli personel devrinin sona ermesini istiyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın “Sözleşmeli personel uygulamasına son verilmeli. Sözleşmeli personelin ailesi ve çocuklarından ayrı kalma dramı da yeni Türkiye’ye yakışmıyor. Memuru ‘İşin mi eşin mi?’ diye arada bırakmak. Bu Türkiye’nin sorusu olmamalı” dedi.

TÜRK KAMU-SEN: KADROLAR TAHSİS EDİLMELİ
Sözleşmelilere verilecek kadronun artık ötelenmemesi gerektiğini söyleyen Türk Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de “Daha önce sözleşmelilere kadro verildi, yine verilebilir.  Kamuda onlarca isim altında istihdam modeli var. Bunların hepsi geride bırakılmalıdır. Vekil ebe, vekil hemşire ya da vekil imam ne demek? İnsanlar geleceğe endişe içinde bakmamalı ve kadroları tahsis edilmelidir” diye konuştu. Kahveci, kamuda görevi aynı olan memurların, emeklilik haklarının, maaşlarının, izinlerinin ve bağlı oldukları kanunların farklı olduğunu belirterek çok başlı, çok statülü ve karmaşık bir kamu personel sistemi olduğunu söyledi.

ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI: MEB’DE BİTERSE HER YERDE BİTER
Sözleşmeli personelde en çok tartışılan alanlardan başında sözleşmeli öğretmenlik geliyor. Resmi rakamlara göre 40 binden fazla sözleşmeli öğretmen Türkiye’nin dört bir yanında görev yapıyor. Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, ücretli öğretmenliğin hali hazırda devam eden bir taşeron sistemi olduğunu belirterek “Millî Eğitim Bakanlığındaki sözleşmeli öğretmen sayısı, kamuda kadrolu veya sözleşmeli personel sayısının neredeyse üçte biri. MEB’de sözleşmeli statünün kalkması tüm kamu personellerini zincirleme etkileyecek ve tüm yerlerde kadrolu çalışma dönemi başlayabilecek” ifadesini kullandı
.
Türkiye Gazetesi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum