Silah Taşıyabilecek Kamu Görevlilerine Yenileri Eklendi

Silah Taşıyabilecek Kamu Görevlilerine Yenileri Eklendi
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunda Değişiklik yapılmak suretiyle, silah taşıyabilecek kamu görevlileri arasına yenileri eklendi. 696 sayılı KHK ile yapılan düzenlemeye göre;

**Bakan Yardımcıları silah taşıyabilecek ve mesken ya da işyerinde bulundurabilecek.

**Yapılan soruşturma sonucu veya kesinleşmiş yargı kararı üzerine görevine son verilenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanlar hariç olmak üzere, en az bir dönem köy veya mahalle muhtarlığı ya da belediye başkanlığı yapmış bulunanlar, silah taşıyabilecek ve mesken ya da işyerinde bulundurabilecek.

**Köy veya mahalle muhtarları ve belediye başkanlarının en fazla bir adet silaha ait taşıma veya bulundurmasına yetki veren kayıt ve belgeler her türlü resim, vergi ve harçtan muaf olacak. Ayrıca, köy veya mahalle muhtarları ve belediye başkanlarının edinecekleri en fazla bir adet silah hariç olmak üzere mesken veya iş yerinde bulundurulmasına izin verilen ateşli silahlar için bulundurma vesikası düzenlenirken bir defaya mahsus olmak üzere harç alınacak.

**Uzman jandarmalara (sadece çavuşlar yararlanıyordu) ve uzman erbaşlara görevlerinde kullanmak üzere bedeli mukabili zati demirbaş tabanca ve mermi satılacak.

memurunyeri.com

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum