Sivil memurluktan emekli edilmiş Uzman Erbaş’lar özlük haklarını ve kimliklerinin iadesini istiyor

Sivil memurluktan emekli edilmiş Uzman Erbaş’lar özlük haklarını ve kimliklerinin iadesini istiyor
Türk Silahlı Kuvvetlerinde 3269 Sayılı Uzman Erbaş kanunu göre görev yaparken 6000 Sayılı Kanunala emekli aylığı almaya hak kazandıkları tarihe kadar sivil memur olarak görev yaptırılıp emekli edilen ve bunun sonucunda da 20 yılda kazanmış olduğumuz Uzman Çavuş özlük haklarımız ve Uzman Erbaş kimliğimiz elimizden alınarak en düşük devlet memuru statüsünden emekli edildik.

Bir dönem önceki Akparti grup başkan vekilimiz sayın Mustafa ELİTAŞ, “2010 yılında biz bu kanunu çıkartırken bizlerin bu mağduriyetimizi o zaman göremediklerini, büyük bir hak mahrumiyeti ile karşı karşıya kaldığımızı kabul etmişler ve bunu 2018 genel seçimlerinden hemen sonra düzeltilmesi için Akparti olarak Milli Savunma Bakanlığı ile yeni bir kanun teklifi hazırlayacaklarını ve bu mağduriyetin en kısa sürede giderileceğini” bazı yazılı ve görsel medyada sözünü vermişlerdir.

Ayrıca Akparti genel başkan yardımcısı sayın Öznur ÇALIK hanımefendi de Milli Savunma Bakanlığı ile görüştüklerini gerekenin yapılacağını en kısa sürede bu mağduriyetin giderileceğinin sözünü kendileri de vermişlerdir. Yine Milliyetçi Hareket Partisi genel başkan yardımcısı sayın İzzet Ulvi YÖNTER hem bizlerin bu mağduriyetimizi en ince ayrıntısına kadar bilmekte olup verecekleri bir kanun teklifi ile çözeceklerini ve sorunun çözümü için sonuna kadar takipçisi olacaklarının sözünü vermişler hem de seçim beyannamesine de koymuşlardır.

Uzman Erbaş olarak görev yaparken 6000 sayılı kanuna göre Sivil Memurluktan emekli edilmiş ve kimlikleri ile beraber tüm özlük hakları elinden alınmış mağdur Uzman Erbaşlar olarak 2018 genel seçimler öncesinde verilmiş olan sözlerin tutulmasını ve bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bizler 20 yıl vatanımızın bölünmez bütünlüğü için vatanımızın her köşesinde şerefli üniformamızı giyerek görev yaptık. Bir kaç sivil memur olarak görev yaptırılıp en düşük memur statüsünden emekli edilmek onurumuza dokunuyor. Bizler devletimizden fazla bir şey istemiyoruz. Sadece emeklerimizin karşılığı olan Uzman Erbaş kimliğimizi ve özlük haklarımızı istiyoruz. Kamubiz yetkilileri olarak bu mağduriyetimizi sayın devlet büyüklerimize duyuracağınıza ve bu konuyu haber olarak sitenizde yer vererek yayımlayacağınıza yürekten inanıyor saygılar sunuyorum.

Fazlı BAŞTÜRK

Mağdur Em. Uzm. Çvş./ Svl. Me.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
21 Yorum