Sözleşmeli 4/B'li memurlar, üniversiteli işçiler ve 3600 ek gösterge hakkında soru önergesi

Sözleşmeli 4/B'li memurlar, üniversiteli işçiler ve 3600 ek gösterge hakkında soru önergesi
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Çelik tarafından cevaplanması isteği ile TBMM Başkanlığına, vekil ebe. hemşire, imam vb. kapsamda çalışanların 4/A kadrolu yapılmasına, 4B, 5393, İHS, memur işi yapan işçilerin memur kadrosuna alınması, 3600 ek gösterge konularına ilişkin soru önergesi verdi.

İdari hizmet sözleşmesi, vekil ebe. hemşire, imam vb. kapsamda çalışanların 4/A kadrolu yapılmasıyla ilgili bir çalışma bulunmakta mıdır? 3600 ek gösterge sözü ne zaman hayata geçecektir? Memur işi yapan işçilerin, ne zaman devlet memuru kadrosuna geçirilmesi planlamaktadır?

İsmail KONCUK
Adana Milletvekili
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Aile. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarınla arz ederim. 15.08.2018
İsmail Koncuk
Adana Milletvekili

1- Çalışma hayatında 4-B. 5393 sayılı Kanun. İdari Hizmet Sözleşmesi, vekil ebe. hemşire, imam vb. uygulamalar hem çalışma barışını bozmakta hem de çalışanların hizmet kalitesini düşürmektedir. Benzer eğitimleri olan insanların kamuda farklı hukuki statülerle istihdamı bir hukuk devletine de yakışmamaktadır. Terfi, tayin ve tüm özlük hakları farklı olan bu uygulamalar devam ettiği sürece kamuda huzurun sağlanmayacağı herkesin kabulüdür. Tüm sendikaların da. üzerinde ortaklaştığı üzere, tüm kamuda tek istihdam türünün 4-A kadrolu istihdam olması gelecekte de asla değişmeyecek önemli bir talep olacaktır. Bakanlığınızca 4-B. 5393 sayılı Kanun, idari hizmet sözleşmesi, vekil ebe. hemşire, imam vb. kapsamda çalışanların 4/A kadrolu yapılmasıyla ilgili bir çalışma bulunmakta mıdır, yoksa bu tartışma ve haksızlık kamuyu yormaya, hizmet akış ve kalitesini düşürmeye devam edecek midir?
2- Memur işi yapan işçilerin, devlet memurluğu kadrosuna alınması bir Toplu Sözleşme kazanımı olmasına rağmen kararın üzerinden yıllar geçmesine rağmen hayata geçmemiştir. Fiilen memurluk yapan birçoğu yüksekokul ve üniversite mezunu olan söz konusu kişilerin, halen işçi kadrosunda çalışması büyük bir haksızlık ve kusurdur. Memur işi yapan işçilerin, devlet memuru kadrosuna atanmasının devlete hiçbir mali yükü de olmamasına, bir toplu sözleşme hükmünün hayata geçirilmesi kanun gereği bir mecburiyet olmasına rağmen, uygulama neden yapılmamaktadır? Bakanlığınızca Toplu Sözleşme hükmü olduğu için. Bakanlığınız, kanun gereği uyulması zorunlu olan, memur işi yapan işçilerin, ne zaman devlet memuru kadrosuna geçirilmesi planlamaktadır?
3- Hükümetinizce seçim taahhüdü olan 3600 ek gösterge sözü ne zaman hayata geçecektir? Tüm memurları ilgilendiren ve artık eskimiş, günümüzün ekonomik şartlarının çok uzağında kalmış ek gösterge rakamları ile ilgili tüm memurları kapsayan bir çalışma var mıdır, yoksa yapılması düşünülmekte midir?

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum