Sözleşmeli Er ve Erbaşlar Özlük Haklarında İyileştirme Talep Ediyor

Sözleşmeli Er ve Erbaşlar Özlük Haklarında İyileştirme Talep Ediyor
Türk Silâhlı Kuvvetlerinde istihdam edilen sözleşmeli erbaş ve erler özlük haklarında iyileştirme talep ediyor.

Türk Silâhlı Kuvvetlerinde istihdam edilen sözleşmeli erbaş ve erler özlük haklarında iyileştirme talep ediyor.

Biz sözleşmeli erler olarak profesyonel askerliğe geçiş için mükemmel bir adımız . Fakat özlük haklarımız konusunda eksikliklerimiz mevcuttur .  Örneğin silah kullanma ve taşıma yetkimiz yok , vardiya sistemimiz yok. 7/24 karargahta kalıyoruz . İşin garibi de devlet memuru olarak kabul edilmemekteyiz . 

Devlet memurlari sabah 8 akşam 5 olarak çalışmaktadırlar. Bazı memurlara ise fazla çalışma, mesai olarak ödenmektedir . Kuvvetlerde çalışan normal bir memur da bile kimlik kartları forslu. Bizimki ise mükellef askerler gibi sıradan oluşuyor . 

Her hafta çarşıya çıkarken çarşı kağıdının verilmesi ve künye taşımamız gerekiyor. 

Çözüm önerisi olarak bizlere silah taşıma yetkisi ve vardiya sistemi gelirse, Türk Silahlı Kuvvetlerı icin yeni bir başlangıç ve geleceği kurtarma açısından mükemmel bir yol olacaktır . Sebebi ise şudur : 3 senelik sözleşmemiz bulunmakta ve birçok personelin aklındaki düşünce 3 sene bitsin tazminatı alıp sivilde bir iş kurmaktır . Çünkü vardiya sistemimiz yok . Vardiya sistemi geldiği taktirde, sözleşmeli er  olarak 3 değil 7 değil 10 sene görev yapılabilir. Yani personel yeni çözüm yolları üretmez. Ve bu şekilde sürekli değişen bir askeri kadro değil oturmuş bir kadro olur. 

Evlenmek isteyen sözleşmeli erler bu sebepten evlenemektedirler. Evlı olan ise oldukça zor anlar yaşıyorlar . Bir tarafta çocuk bir tarafta eşi ve bir tarafta da kendisi mağdur ve perişan olmaktadır . Bizler sözleşmeli er ve erbaşlar olarak özlük haklarımızda iyileştirme yapılıp vardiya sisteminin getirilmesini istiyoruz . Bizi mükellef askerlerden ayıracak bir farkın sadece maddi yönden olmaması gerekir diye düşünüyoruz.
 

Kamubiz.com Özel Haber / ANKARA

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
30 Yorum