Sözleşmeli erlerden 400TL yan ödeme zammına tepki! Neden sadece subay, astsubay ve uzmanlara veriliyor?

Sözleşmeli erlerden 400TL yan ödeme zammına tepki! Neden sadece subay, astsubay ve uzmanlara veriliyor?
Sözleşmeli erler onaylanan 2018 yılı yan ödeme kararnamesi ile maaşlarda yapılan iyileşmeden yararlanabilecek mi? 19 Nisan 2018 itibariyle onaylanan 2018 yılı yan ödeme kararnamesi ile subay, astsubay ve uzmanlara 400 TL hatta 800 TL’ye kadar net iyileştirme yapıldı ancak bu iyileştirme sözleşmeli erlerin maaşlarına yansımadı. Maaşlardaki bu iyileştirmeler neden sadece subay astsubay ve uzmanlara veriliyor?

Sözleşmeli erler onaylanan 2018 yılı yan ödeme kararnamesi ile maaşlarda yapılan iyileşmeden yararlanabilecek mi? 19 Nisan 2018 itibariyle onaylanan 2018 yılı yan ödeme kararnamesi ile subay, astsubay ve uzmanlara 400 TL hatta 800 TL’ye kadar net iyileştirme yapıldı ancak bu iyileştirme sözleşmeli erlerin maaşlarına yansımadı. Maaşlardaki bu iyileştirmeler neden sadece subay astsubay ve uzmanlara veriliyor? İşte sözleşmeli erler tarafından sitemize ulaştırılan sitem dolu talep metni:

'19 Nisan 2018 itibariyle onaylanan 2018 yılı yan ödeme kararnamesi ile subay, astsubay ve uzmanlara 400 TL hatta 800 TL’ye kadar net iyileştirme yapıldı ancak bu iyileştirme sözleşmeli erlerin maaşlarına yansımadı. Maaşlardaki bu iyileştirmeler neden sadece subay astsubay ve uzmanlara veriliyor, buna anlam veremiyoruz.

3500-4000-5000-6000 TL ve hatta daha fazla maaş alan subay, astsubay ve uzmanlara bu zam verilirken, aynı koşullarda görev yapan ama biz sözleşmeli erlere verilmemesi eşitsizlik ve haksızlıktır olarak. Adalet istiyoruz. Çalışana hakkı verilsin ve eşit işe eşit ücret talep ediyoruz.

Oysaki her türlü güçlükle ve zorlukla karşı karşıya kalan bizleriz. Örneğin ailelerini göremeyenler biziz, lojmanlardan faydalanamayan bizleriz.. Sosyal yaşantımız dahi yok denecek kadar az. Dolayısıyla aile dahi kuramıyoruz.

İlla uzmanlar gibi 20 yıl özlük haklarımız için uğraşıp haklarımızı öylemi almamız gerekiyor? Haklarımız bir an evvel iyileştirilsin çünkü en çok çalışan ama en az parayı alanlarız. Aynı zamanda en çok laf yiyen biziz. Bizler mesleğimizi icra ederken keyif çatmıyoruz, canımız pahasına çalışıyoruz. Evci izinlerimiz arttırılsın, maaşlarımızda iyileştirilme yapılsın istiyoruz.

Sözleşmemeli erlerin özlük hakları ne olacak? Biz ne zaman insan yerine konacağız? Bizler bu vatan için millet için canımızı ortaya koymuşuz, şu gördüğümüz muameleye bakın! Sözleşmeli erler olarak bunları hak etmiyoruz ve hakkımız olanı istiyoruz. Sözleşmeli erler sadece bunların göz ardı edilmemesini talep ediyoruz.


Merhaba Kamubiz.com editörü:

 Askeri personelin dertlerine , sıkıntılarına bıkmadan usanmadan var gücünüz ile koşturup çözüm yolları üretmek için çabaladığınızı bildiğim için size bu mesajı yazma gereksinimi duydum.Son günlerde şahsınızın da malùmu üzerine Maliye Bakanlığı onayı ile Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde aktif olarak görev yapan subay , astsubay ve erbaşlara iyileştirme adı altında zam yapılmıştır. Söz konusu bu zam kapsamına sözleşmeli erler dahil edilmemiş ve Maliye Bakanlığının karar yazısında sözleşmeli erleri kapsamamaktadır ibaresi kullanılmıştır. Biz sözleşmeli erlerin bu karardan dolayı moral motivasyonu düşmüş ve bu karar sözleşmeli erleri üvey evlat psikolojisi içine sokmuştur ve çifte standart uygulanarak dışlanmamız bizleri derinden üzmüştür. Söz konusu duruma karşı yapmış olduğumuz haklı isyanımız bizi paragöz olarak görmenizi sağlamasın bizler zam istemiyoruz Türk Silahlı Kuvvetleri ailesi içinde üvey evlat konumundan çıkarılmak diğer subay , astsubay ve erbaşlar gibi Türk Silahlı Kuvvetleri ailesinin bir ferdi olduğumuzu hissetmek istiyoruz.

Sözleşmeli erler diğer askeri personeller gibi Türkiye'nin doğusunda batısında her yerinde canla başla görev yapıp bu ülkeye hizmet etmelerine rağmen , askeri hiyerarşik yapının altında ezilip her türlü imkândan mahrum bırakılıp dışlanmaktadırlar.Profesyonel ordu parolasıyla yola çıkılıp sözleşmeli er adı altında Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak istihdam edilen sözleşmeli erler Türk Silahlı Kuvvetlerinde taşeron işçi muamelesi görmektedirler. Sözleşmeli erlere uygulanan çifte standartlar bunlarla da sınırlı değildir. Sözleşmeli erler aile yardımı , çocuk yardımı gibi konularda da mahrum edilmiş dışlanmış bir kenara itilmiştir. 7/24 birlik içerisinde iskân edilen sözleşmeli erler aile bütünlüğü ilkesi ihlal edilerek görev yapmaktadırlar daha doğrusu görev yapmaya mecbur bırakılmıştırlar.Minimum 3 yıl olarak imzalanan sözleşme süresince şartları taşısalar dahi uzman erbaş , astsubay gibi kadrolara da geçiş yapma , terfi etme hakları yoktur sözleşme süresine mahkum edilmiştirler. Astsubay ve uzman erbaşların sorunlarını bıkmadan usanmadan dile getirip gündeme taşıdığınız ve elinizden geldiğinde gündemde tutmaya çalıştığınız gibi biz sözleşmeli erlerin de sorunlarını gündeme taşımamızı arz ediyor bundan sonra ki hayatınızda başarılar diliyoruz
 

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

FACEBOOK'DA BİZİ TAKİP  ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DA BİZİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
18 Yorum