Sözleşmeli infaz koruma memurlarına kadro ve emniyet hizmetleri sınıfı Bakan'a soruldu!

Sözleşmeli infaz koruma memurlarına kadro ve emniyet hizmetleri sınıfı Bakan'a soruldu!
Sözleşmeli ceza infaz koruma personellerinin kadroya geçirilerek çalışma koşullarının iyileştirilmesi hususunda yeni bir düzenleme yapılacak mıdır? Ceza infaz koruma personelinin çeşitli riskler altında çalıştığı bilinmektedir. İnfaz koruma personellerinin riskli çalışma grubu olarak değerlendirilmesi ve güvenlik hizmeti sınıfına geçirilmesi konusunda çalışmanız var mıdır?

Sözleşmeli ceza infaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve kadroya alınmaları önerilerine ilişkin yazılı soru önergesi 13 Nisan 2020'de TBMM'ye sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 13.04.2020 Abdulkadir KARADUMAN /Konya Milletvekili 

İnfaz koruma memurlarının basına da yansıyan çeşitli problemleri yaşadıkları bilinmektedir. Bu problemlerin başında; sözleşmeli ceza infaz koruma memurlarının kadro sorunu, mesai ücretlerinin yetersiz olması, yıpranma hakkının tanınmaması ve en önemlisi emekli olduklarında yeterli emekli maaşı alamıyor olmaları gibi sorunlar yer almaktadır. Bu problemler dolayısıyla personel icra ettiği göreviyle ilgili tükenmişlik yaşayabilmekte, olumsuz şartlar, mahkûmlar ve ailelerine de sirayet edebilmektedir. Bu durum, iş yaşamında ve personelin sivil yaşamında birçok sorunu tetiklemektedir. 

Bu bağlamda, 

1. Sözleşmeli ceza infaz koruma personellerinin kadroya geçirilerek çalışma koşullarının iyileştirilmesi hususunda yeni bir düzenleme yapılacak mıdır? 
2. Bakanlığınız bünyesinde çalışan toplamda kaç sözleşmeli ceza infaz koruma personeli bulunmaktadır? 
3. Ceza infaz koruma personelinin çeşitli riskler altında çalıştığı bilinmektedir. İnfaz koruma personellerinin riskli çalışma grubu olarak değerlendirilmesi ve güvenlik hizmeti sınıfına geçirilmesi konusunda çalışmanız var mıdır? 
4. Geçtiğimiz aylarda ulusal basında ceza infaz koruma personelleriyle ilgili çeşitli düzenlemelerin yapılacağı haberleri yer almıştı. Ancak gelinen noktada bu konuda henüz fiili bir adım atılmış değildir. Söz konusu haberler asılsız mıydı? Değilse düzenlemelerin geciktirilme sebepleri nelerdir?

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum