Sözleşmeli memur ve ek gösterge için Memur Sen'den açıklama

Sözleşmeli memur ve ek gösterge için Memur Sen'den açıklama
Kültür Memur-Sen 6. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da gerçekleştirildi. Genel Kurul’da konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, ek gösterge konusunda bir kez daha çağrıda bulunarak, ek göstergenin çıkacağı zaman kadar kapsam genişliğinin de önemli olduğunu vurguladı. Sözleşmeli istihdam türüne de eleştiriler getiren Yalçın, sözleşmeliliğin stresler ürettiğini ifade ederek 22-23 Şubat tarihlerinde Memur-Sen Genel Merkezi’nde bağlı 11 sendika ile yapılacak çalıştay ve Kamuda Sözleşmeliliğe Son Şura’sının bu konud

Ek gösterge konusunda bir kez daha çağrıda bulunan Yalçın, “24 Haziran öncesi Başbakan’ı ziyaret ettiğimizde 27 başlıkta tekliflerimizi sunduk. En önemli başlık ek gösterge konusuydu. Çünkü toplu sözleşme tekliflerimiz arasındaydı. Kamuda bozulmuş olan ek gösterge düzeneğinin yeniden tanzimi noktasında teklifimiz ve ısrarımız oldu. Cumhurbaşkanı’nın seçim sürecinde bunu ifade etmesi doğru yolda olduğumuzu teyit etmiş oldu. Biz de kararlığımızı sürdürdük” diye konuştu.

Ek gösterge kapsamına ilişkin hassasiyetlerini yineleyen Yalçın, “Gelinen noktada 4 meslek grubu ve yöneticiler olmak üzere 5 grup üzerinden tartışılan bu konunun tüm kamu görevlileri üzerinden tartışılmasına ilişkin hassasiyetimizi bir kez daha yineliyoruz. Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Bu tüm kamuda memnuniyet üretmesi gereken bir konudur. Yardımcı hizmetler sınıfının ek gösterge sistematiğine dahil edilmelidir. Hepsinin memnun edileceği bir çerçeve son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Yalçın, kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili olarak ise “Dün kamuoyuna iki haber yansıdı. Ek göstergeyle ilgili olarak ‘Seçimden önce hayata geçebilir’ haberinin yanında, ‘Kapsamı tartışılıyor seçim sonrasına kalabilir’ diye iki farklı ifade basına düştü. Biz bu konuda zaman kadar kapsamın da önemli olduğunu ifade ediyoruz. Memur-Sen ailesi olarak bu konuda çağrımızı yineliyoruz. Ek gösterge konusunda kapsam geniş tutulmalıdır.” diye konuştu.

Sözleşmeli İstihdam Stres Üretiyor

Sözleşmeli istihdam türüne de eleştiriler getiren Yalçın, sözleşmeliliğin stresler ürettiğini ifade ederek 22-23 Şubat tarihlerinde Memur-Sen Genel Merkezi’nde bağlı 11 sendika ile yapılacak çalıştay ve Kamuda Sözleşmeliliğe Son Şura’sının bu konudaki teklif ve önerilerin kayıt altına alınacağını söyledi.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
25 Yorum