Sözleşmeli öğretmen ile sözleşmeli memur eş durumundan bir araya gelemiyor

Sözleşmeli öğretmen ile sözleşmeli memur eş durumundan bir araya gelemiyor
Yargıtay Başkanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli programcı kadrolu bir personel. eşinin sözleşmeli olarak Gaziantep iline okul öncesi öğretmen olarak atandığını ve aile birliğini sağlamak amacıyla eş durumundan bir araya gelemediklerini ifade ediyor.

Merhaba, kamubiz.com editörü, ben Yargıtay Başkanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli programcı kadrolu bir personelim. Eşim ise sözleşmeli olarak okul öncesi öğretmenliğinden Gaziantep iline atandı ve 6 yıl orada kalması gerekiyor. Benim talebim eşimi Ankara'ya getirmek değil hatta benim gitme imkanım olsa Gaziantep iline seve seve giderim. Ama bulunduğum kurumun sadece Ankarada iş imkanı olduğu için böyle bir şansım malesef yok. 

İkimiz de devletin personeli olduğumuz halde Devlet ısrarla bizi neden ayırmaya çalışıyor? Sözleşmeli öğretmenlikteki 6 yıl şartının doğudaki öğretmenlerin sürekli değişmesini engellemek için konulduğu söyleniyor fakat benim eşim zaten okul öncesi öğretmeni, yani istesek de istemesek de her yıl öğrencileri zaten değişiyor. Bu uygulamanın okul öncesi öğretmenlerine uygulanması çok ne kadar doğru? 

Denemediğimiz yol, çalmadığımız kapı kalmadı ama kimseden fayda alamadık. Son çare olarak eşim bir yılını tamamladığı vakit dava açmayı planlıyoruz. Mahkemeden eş durumu hakkında olumlu cevap alabilir miyiz bilmiyoruz. Sizden ricamız bizim durumumuzda olanlar adına sesimizi duyurmanız. Yardımcı olabilirseniz seviniriz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum