Sözleşmeli subay ve astsubaylar Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına atansın teklifi

Sözleşmeli subay ve astsubaylar Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına atansın teklifi
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihdam edilen sözleşmeli subay ve astsubayların sözleşme sürelerinin sona ermesinden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına atanmaları amacıyla kanun teklifi verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihdam edilen sözleşmeli subay ve astsubayların sözleşme sürelerinin sona ermesinden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına atanmaları amacıyla kanun teklifi verildi.
 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Emniyet Teşkilatı Kanunda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi ile gerekçesi ekte sunulmuştur.

Gereğini saygılarımla arz ederim. Gürsel Erol / Tunceli Milletvekili
    
GENEL GEREKÇE

Teklif ile ülkemizin içinde bulunduğu çoklu terör tehditlerine karşı güvenlik alanında eğitimli ve tecrübeli personelden yararlanılması,4678 Sayılı Kanun hükmünce Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihdam edilen sözleşmeli subay ve astsubayların sözleşme sürelerinin sona ermesi ve uzatılmaması halinde Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosuna atanmaları amaçlanmaktadır.
Ülkemiz iç ve dış kaynaklı olarak 1984 yılından bugüne terörle mücadele etmektedir. 2003 'te ABD'nin Irak'ı işgal etmesiyle bu ülkede oluşan otorite boşlukları ve sonrasında 91 1 km sınırımızın bulunduğu Suriye'de 2011 'de başlayan iç savaşla birlikte ülkemizin sınırları çoklu terör tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.
Gerek PKK terör örgütünün Irak sınırları içinde bulunan "Kandil Kampı” gerekse
2012 yılıyla beraber Suriye'deki iç savaşı fırsat bilerek sınırın hemen diğer tarafında PKK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG terör örgütünün faaliyetleri ve yine Suriye'deki iç savaşın faktörlerinden olan radikal dinci terör örgütlerinin tehditleri her geçen gün daha da artmaktadır.
Ulusal güvenliğimize yönelik bu unsurlarla etkin mücadele edilebilmesinin en öncelikli koşulu "güçlü ve profesyonel” güvenlik birimlerinin varlığıdır.
Bu nedenle terörle mücadelede deneyimli olan personelin deneyiminden faydalanmak ve sözleşmesi biten personele istihdam alanı yaratmak amacıyla bu düzenleme mutlaka yapılmalıdır.

EMNİYET TEŞKİLAT KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ 

MADDE I- 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
"EK MADDE 37- 10/3/2011 tarihli ve 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile 13/6/2001 tarihli ve 4678 sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanun hükümleri uyarınca Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sözleşmeli olarak görev yapanlar, sözleşme sürelerinin son ermesi ve uzatılmaması hâlinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımaları koşuluyla Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına atanır. Bu şekilde atananların sözleşmeli statüde geçen hizmet süreleri, kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin belirlenmesinde değerlendirilir.
Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığınca müştereken hazırlanacak yönetmelikle düzenlenir.”
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL HABER / ANKARA

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.