Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Kadro ve Özlük Haklarında İyileştirme Talep Ediyor

Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Kadro ve Özlük Haklarında İyileştirme Talep Ediyor
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda  sözleşmeli memur olarak istihdam edilen Yurt Yönetim Personelleri'nin günlerdir özlük haklarının iyileşmesi için  sosyal medyada Gençlik ve Spor Bakanlığına seslerini duyurmaya çalıştıklarını gördük. KYK' da sözleşmeli olarak istihdam edilen Yurt Yönetim Personelleri özellikle  aynı işi yapmalarına rağmen yurt yönetim memurlarından  farklı özlük haklarına  sahip olmaları konusunda  epey sitemkarlar.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda  sözleşmeli memur olarak istihdam edilen Yurt Yönetim Personelleri'nin günlerdir özlük haklarının iyileşmesi için  sosyal medyada Gençlik ve Spor Bakanlığına seslerini duyurmaya çalıştıklarını gördük. KYK' da sözleşmeli olarak istihdam edilen Yurt Yönetim Personelleri özellikle  aynı işi yapmalarına rağmen yurt yönetim memurlarından  farklı özlük haklarına  sahip olmaları konusunda  epey sitemkarlar.

Haksızca sayilmazlar; zira  yurt yönetim memurlari ile aynı oda da aynı işi yapan  YURT YÖNETİM PERSONELLERİ  nöbet ücreti, tayin,izin görevde yükselme sınavlarına katılma hakki, harcırah hakki,  görevlendirme vs. Konuları olmak üzere bir çok alanda  farklı özlük haklarına sahiptirler.

Yurt yönetim personelleri yurtlarda büyük fedakarlık ile 24 saat esasına bağlı olarak tuttukları nöbetlerin 'fazla mesai ' adı altında  değil, MEB de olduğu gibi tuttukları nöbete "nöbet ücreti " adi altında Ödeme yapılmasını istiyorlar . 

MEB de yatılı okulda nöbet tutan bir ogretmen 89 lira alırken, kredi yurtlarda nöbet tutan yurt yönetim personeli 28 lira civarında bir ücret almaktadır. 

Özetlemek gerekirse yurt yönetim personellerinin çözüm bekleyen ve Sn Bakana duyurmaya çalıştıkları sorunları; KADRO verilmesi, NÖBET ÜCRETİ düzenlemesi, tayin sonrası harcırah hakki, görevde yükselme sınavlarına katılma hakki ( meb sözleşmeli öğretmenelere  yönetici olma hakki tanidi) şeklinde özetlenebilir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum