Staj sigortası, 3600 Ek gösterge, Emeklilikte Yaşa Takılan , 4/B sözleşmeli memurlar ve uzman çavuşlara kadro açıklaması

Staj sigortası, 3600 Ek gösterge, Emeklilikte Yaşa Takılan , 4/B sözleşmeli memurlar ve uzman çavuşlara kadro açıklaması
Kamu kuruluşlarında çalışan 4/B’li sözleşmeli personelin çilesine, korkulu rüyasına bu bütçe son veriyor mu? ..tüm varlığını vatana adayan bu kahraman uzman ve çavuşlarımıza, onbaşılarımıza bir an önce kadro vermek zorundayız. Binlerce vatandaşımız çıraklık eğitimi okullarında geçen sürelerin sigortalıktan sayılması yönündeki taleplerine duyarsız olan bu bütçeye vicdanen nasıl evet diyeceğiz? Tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerini 3600’e çıkarmayan bu bütçeye nasıl “evet” diyeceğiz? Bir de EYT var, erken

İYİ PARTİ GRUBU ADINA AYHAN EREL (Aksaray) – Bakın, yerel seçimler geliyor, görünen şu ki: AK PARTİ’li birçok belediye başkanı arkadaşımız koltuğundan olacak gibi görünüyor. Sizin işe aldığınız ama bizim kardeşlerimiz, bizim çocuklarımız, bizim evlatlarımız 4/B’li olarak belediyelerde çalışıyorlar. Onların kaderleri gelecek belediye başkanının iki dudağı arasında. Belediyelerde ve diğer kamu kuruluşlarında çalışan 4/B’li sözleşmeli personelin çilesine, korkulu rüyasına bu bütçe son veriyor mu?

Yine istihdamlarına yönelik önlem ve düzenlemeleri kısa zamanda uygulamaya geçiren bir bütçe lazım. Bu arada önceki hatiplerden biri İçişleri Bakanı ve Millî Savunma Bakanına teşekkür etti, inşallah olur, biz de aynı duyarlılığı bu konuda duyuyoruz çünkü bu vatan bize mezar olmadan düşmana gülizar olmaz diyen; kanlarıyla bayrağımıza renk, canlarıyla vatanımıza hayat veren; gençliğini, sevdasını, hayal ve düşlerini, tüm varlığını vatana adayan bu kahraman uzman ve çavuşlarımıza, onbaşılarımıza bir an önce kadro vermek zorundayız.

Binlerce vatandaşımız çıraklık eğitimi okullarında geçen sürelerin sigortalıktan sayılması yönündeki taleplerine duyarsız olan bu bütçeye vicdanen nasıl evet diyeceğiz? Mehmetçiklerimizin askerlik boyunca sigorta primlerinin devlet tarafından yatırılmadığı bir bütçeye nasıl “evet” diyeceğiz? Meydanlarda söz verdiğiniz, verdiğimiz hâlde tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerini 3600’e çıkarmayan bu bütçeye nasıl “evet” diyeceğiz? Yine, söz verdiğiniz hâlde saçma bir nedenle bir yüzde 70 kriteriyle hastanelerde, kamu kurumlarında taşeron işçi olarak çalışan aşçılarımızı, bilgi işlemcilerimizi, şoförlerimizi niye kadroya almıyoruz? Aynı yerde çalışan, hastanede çalışan bir temizlik işçisi kadroya geçti, yıllarca yan yana çalıştığı mutfaktaki bir arkadaşımız maalesef kadroya geçmedi.

Sayın Başkan, yine, kamuda “joker taşeron işçiler” diye tabir edilen işçiler var. 4 Aralıkta işbaşında olmadığı için kadroya alınmayan bu insanların mağduriyetine son veriniz.

Bir de EYT var, erken emeklilikte yaşa takılanlar, 750 bin kişi diyorsunuz; hiç öyle değil, lütfen kusura bakmayın. Gidin, çalışan arkadaşlara, bu yaşa takılanlara Allah rızası için bir sorun, maaşı yüksek olan arkadaş zaten emekli olmak istemiyor ki. 5 bin lira, 6 bin lira alan adam niye emekli olsun? Emekli olmak isteyen 1.500 lira, 1.600 lira ücret alan arkadaş. O da niye emekli olmak istiyor biliyor musunuz? Emekli olacak, 1.600 lira alacak, hemen akabinde tekrar işe girecek, bin lira da oradan alacak; 2.600 lirayla çocuklarına pantolon, çocuklarına belki 1 kilo et alma sevdasında.

İktidar partisinin milletvekilleri, EYT’yi değerlendirirken lütfen buna dikkat ediniz. Yoksa hâli vakti yerinde olan insanların, maaşı dolgun olan arkadaşların böyle bir problemi yok; problemi olan, maaşı düşük olan arkadaşlarımız. Emekli olduğunda Alanya’ya tatile gidecek, Almanya’ya seyahate gidecek durumları yok.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum