Subay ve Astsubaylar Kanununda Değişiklik İçin Kanun Teklifi (3 Haziran 2020)

Subay ve Astsubaylar Kanununda Değişiklik İçin Kanun Teklifi (3 Haziran 2020)
Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar, 13 Haziran 2001 yılında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Subay ve Astsubay Kanunu ile birlikte, 30 Ağustos 2003 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerinde göreve başlamışlardır. Bu kanunla başta Türk Silahlı Kuvvetlerinin profesyonelleşmesinin sağlanması ve aynı konuda aşırı derecede maliyetli olan personel yetiştirme masraflarını düşürmek ve çalışma performansı yüksek personel temin etmek amaçlanmıştır. Türkiye'nin iyi üniversitelerinden mezun olan, gerekli

4678 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi  3 Haziran 2020'de Milli Savunma Komisyonuna havale edildi Teklifte; sözleşmeli subay ve astsubayların hizmet süreleri oranında tazminat almaları düzenlenmektedir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

4678 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli. Subay ve Astsubaylar Hakkındaki Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ve gerekçesi ilişikte sunulmuştur. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim Mehmet Ali ÇELEBİ /İzmir Milletvekili 

GENEL GEREKÇE

Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar, 13 Haziran 2001 yılında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Subay ve Astsubay Kanunu ile birlikte, 30 Ağustos 2003 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerinde göreve başlamışlardır. Bu kanunla başta Türk Silahlı Kuvvetlerinin profesyonelleşmesinin sağlanması ve aynı konuda aşırı derecede maliyetli olan personel yetiştirme masraflarını düşürmek ve çalışma performansı yüksek personel temin etmek amaçlanmıştır. Türkiye'nin iyi üniversitelerinden mezun olan, gerekli fiziksel ve yazılı sınavlarını başarıyla vererek seçilen ve uzun askeri ve mesleki eğitim alan, aynı zamanda en zor şartlarda görev yapan sözleşmeli subay/astsubaylar ilgili kanun uyarınca subaylarda yüzbaşılığa, astsubaylarda üstçavuşluğa kadar terfi edebilmektedir. 

Sözleşmesi sona eren veya feshedilen sözleşmeli subay/astsubaylara en fazla 9 yıl üzerinden tazminat ödenmektedir. Sözleşmeli subay ve astsubayların yaptığı hizmet süresine bakılmaksızın tazminat hakkının 9 yıl ile sinırlandırılması Anayasa'nın Eşitlik ilkesine aykırı düşmektedir. Örneğin 14 yıl çalışmış bir sözleşmeli subay ve astsubayın alacağı tazminat hakkının azami 9 yıl olması hakkaniyete uygun değildir. 

Kanun teklifimizle, TSK bünyesinde vatanı ve milleti uğruna fedakârca hizmet eden sözleşmeli subay ve astsubaylarımızın tazminat haklarının adil bir çerçeveye oturtulması amaçlanmıştır. 

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1-Bu madde ile sözleşmeli subay/astsubayların tazminat haklarının azami 9 yılla sınırlandırılmaması, hizmet süreleri oranında tazminat almaları amaçlanmaktadır.
MADDE 2- Yürürlük Maddesidir
MADDE 3- Yürütme Maddesidir 

4678 SAYILI TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDE İSTİHDAM EDİLECEK SÖZLEŞMELİ SUBAY VE ASTSUBAYLAR KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 13/06/2001 tarihli ve 4678 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanunun 18'inci maddesinin birinci fikrasının (a) bendinde yer alan “Ancak, hizmet yılı olarak en fazla dokuz yıl esas alınır.” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır. MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.