Şube müdürlüğü ve şef kadroları kaldırılıyor mu?

Şube müdürlüğü ve şef kadroları kaldırılıyor mu?
Bakanlık Merkez Teşkilatında ve Taşra Teşkilatında, şube müdürlüğü ve şef kadrolarındaki son durum nedir? Şube müdürlüğü ve şeflik kadroları kaldırılacak mı? 2 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde merkez teşkilatında şef ve şube müdürü kadrosu nasıl yer aldı? Şeflik kalkıyor mu?

Bakanlık Merkez Teşkilatında ve Taşra Teşkilatında, şube müdürlüğü ve şef kadrolarındaki son durum nedir? Şube müdürlüğü ve şeflik kadroları kaldırılacak mı? 1 ve 2 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde merkez teşkilatında şef ve şube müdürü kadrosu nasıl yer aldı? Şeflik kalkıyor mu?

1 No'lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Yeni Hiyerarşik Kademelere bakıldığında "Şeflik" ünvanının 3046 Sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Gorev Esaslari Hakkindaki kanunda oldugu gibi kalması ve Hiyerarşik Yönetim kademelerinden sayılması Şeflerin itibar ve özlük hakları mücadelesinde ümit verici olmuştur. Ancak Merkezdeki şube müdürlüğü ve şeflik kadrolari bu kanun hükmünde kararname ye göre lav edilmiş görünmekte ve muhtemelen yerine uzmanlık ve kariyer uzmanlığı getirilecek.

(Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkındaki 1 No'lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Ortak Hükümler Başlıklı 17.bölum-Bakanliklarin temel Kuruluşları ve hiyerarşik kademeler başlıklı 509. Maddesi)

Bakanlık merkez teşkilatında:
1) Bakan Yardımcılığı,
2) Bakan Yardımcılığına bağlı Genel Müdürlük, Kurul Başkanlığı veya Daire Başkanlığı,
3) Genel Müdürlük veya Kurul Başkanlığına bağlı Daire Başkanlığı,

b) Bağlı kuruluşlarda:
1) Genel Müdürlük,
2) Daire Başkanlığı,
3) İhtiyaca göre kurulacak Şube Müdürlüğü,

c) Taşra teşkilatı bölge kuruluşlarında:
1) Bölge Müdürlüğü,
2) Şube Müdürlüğü veya Başmühendislik,
3) Şeflik veya Mühendislik,

ç) Taşra teşkilatı il kuruluşlarında:
1) Vali,
2) İl Müdürlüğü,
3) Şube Müdürlüğü,
4) Şeflik,

d) Taşra teşkilatı ilçe kuruluşlarında:
1) Kaymakam,
2) İlçe Müdürlüğü,
3) İhtiyaç bulunan ilçelerde Şube Müdürlüğü,
4) Şeflik.

Emir Kazak

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum