Talip Geylan'dan ek gösterge, 657 sayılı DMK ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması

Talip Geylan'dan ek gösterge, 657 sayılı DMK ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 07.05.2019 tarihinde Bengütürk’te yayınlanan Söz Hakkı programında 3600 ek gösterge, 657 sayılı DMK ve yardımcı hizmetler sınıfına yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın iş güvencesi ile ilgili sözlerini kamu çalışanları adına büyük bir kazanım olarak görüyorum.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın, malum sendikanın toplantısında yaptığı konuşmada, “Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 sayılı DMK bir defa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır” şeklindeki sözlerini de değerlendiren Geylan, “Cumhurbaşkanı’nın bu ifadesini kamu çalışanları adına büyük bir kazanım olarak görüyorum. Devletimizin en üst merciinde oturan Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu sözleri ile artık ülkemizde devlet memurlarının iş güvencesi tartışması bitmiştir” dedi.

Geylan, Cumhurbaşkanı’nın özellikle Başbakanlığı döneminde, gelişmiş ülkelerde işçi-memur ayrımı kalmadığı, 657 sayılı DMK’nın köhnediğini ve masaya yatırmamız gerektiği şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “O dönemde demokratik tepkimizi ortaya koymuş, ‘Devlet memurlarının iş güvencesini elinden alırsanız, onlar artık devletin memuru olmaktan çıkar, hükümetin memuru hatta siyasi partinin memuru haline gelir’ demiş ve iş güvencemizin kırmızı çizgimiz olduğunu her platformda dile getirmiştik.

Bakınız; devlet vatandaşa hizmetini memurlar eliyle götürür. Devlet, memuru ile devlet olur. Bundan dolayı biz devlet memurluğu sıfatımıza herkese ve her şeye rağmen dört elle sarıldık. Gelinen bu noktada siyasal iktidarın söylemlerimize uygun duruş ortaya koyması ciddi bir kazanımdır” diye konuştu.

Ek gösterge başka bahara bırakılmasın.

Ek gösterge ile ilgili açıklama yapan Geylan, “Bu konuyu başka bahara bırakmayın” dedi. Geylan şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanı TBMM açıldığı zaman ilk gündem maddesi olarak 3600 ek gösterge konusunun gündeme getirileceğini söylemişti. Nitekim seçimlerden bir hafta önce iktidar partisinin grup başkanı Naci Bostancı da katılmış olduğu bir canlı yayında Mayıs ayı içerisinde bu konunun genel kurula getirileceğini ifade etmişti. Türkiye Kamu-Sen olarak ek gösterge sözünün vakit geçirilmeden yerine getirilmesini talep ediyoruz. Biliyorsunuz Türkiye Kamu-Sen ek gösterge ile ilgili bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarı şu anda Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekliyor. Talebimiz; bütün kamu çalışanlarının ek gösterge oranlarının beklenti ve ihtiyaca göre düzenlenmesidir. Hatta ek göstergeden faydalanamayan yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlarının da ek göstergeden faydalanmasını istiyoruz. Ek gösterge başka bahara bırakılmasın.”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
26 Yorum