Talip Geylan'dan Yardımcı Hizmetler Sınfı ve 4/C Açıklaması

Talip Geylan'dan Yardımcı Hizmetler Sınfı ve 4/C Açıklaması
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yardımcı hizmetler sınıfı ve 4/C'lilere yönelik açıklamalarda bulundu. Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan 110.000 civarında çalışan ciddi sorunlarla boğuştuğunu ve bir defaya mahsus olmak üzere, Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi gerektiğini belirten Geylan, 4/C’den 4/B’ye geçişlerle ilgili olarak da bu personelin özlük haklarında, niteliklerinde ve ücretlerinde değişiklik olmadığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yardımcı hizmetler sınıfı ve 4/C'lilere yönelik açıklamalarda bulundu. Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan 110.000 civarında çalışan ciddi sorunlarla boğuştuğunu ve bir defaya mahsus olmak üzere, Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi gerektiğini belirten Geylan, 4/C’den 4/B’ye geçişlerle ilgili olarak da bu personelin  özlük haklarında, niteliklerinde ve ücretlerinde değişiklik olmadığını söyledi. İşte o açıklamalar:

4/C’den 4/B’ye geçişte dağ fare doğurdu

1) 4/C’den 4/B’ye geçişler yapıldı. Ancak ne özlük hakları, ne nitelikleri, ne de ücretleri değişti. Değişen, sadece statülerinin adıdır. Yani yapılan düzenleme, adeta Doğan görünümlü Şahin formatında..!

2) Çalışanlar 4/C’den 4/B’ye geçirilirken öğrenim durumları ve ünvanlara göre istihdam sağlanmamış; hatta düzenlemeyle geçici ve mevsimlik çalışmanın yani esnek istihdamın zemini hazırlanmıştır.

3) Mevcut 4/B’lilerin ek ödeme oranları %70-80’lerde iken, 4/C’den geçirilenlerin oranı %20 ve ek ödemeleri 260,45 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca sigortalılık süresini dolduranların, mevcut 4/B’lilerden farklı olarak resen emekli edilme uygulaması devam ettirilmektedir.

4) Yani dağ fare doğurmuş, adeta 4/B içine giydirilmiş şekilde 4/C statüsü devam ettirilmiştir. Bu aldatmaca karşısında sessiz kalmayacağız. Yargı sürecini başlatmış bulunuyoruz. Dilerim hukuk, çalışanların lehine hükmünü verecektir.

110 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli ciddi sorunlarla boğuşmakta

1) Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan 110.000 civarında çalışan ciddi sorunlarla boğuşmakta.Ek gösterge hakkından yoksunlar, yer değiştirme sıkıntısı yaşıyorlar, derece yükselmeleri sınırlı yeşil pasaport dahi alamıyorlar.

2) Görevleri dışında çalıştırılıyorlar ama aynı işi yapan emsallerinin sahip oldukları özlük hakları ve yetkilerden mahrumlar.

3) İşte bunları dile getirmek ve gerekli koşulları taşıyanların, bir defaya mahsus olmak üzere, Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi için dilekçe kampanyası yaptık. Toplanan 11.000’i aşkın dilekçeyi Başbakanlığa gönderdik. Umarım kulak verilir. Takipçisiyiz.

Kamubiz.com ÖZEL HABER 

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
29 Yorum