Tapu ve Kadastro çalışanları hakkında soru önergesi TBMM'de

Tapu ve Kadastro çalışanları hakkında soru önergesi TBMM'de
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çalışanlarının mahkemelerle uğraşmalarının önlenmesi ve 10-15 yıl görev yapmış personelin rotasyona tabi tutulacağı iddiasına ilişkin MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu tarafından 24 Haziran 2019'da TBMM'ye verilen soru önergesi şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Tamer Osmanağaoğlu/ MHP İzmir Milletvekili 

1- Tapu ve Kadastro çalışanlarına rotasyon uygulamasını düzenleyen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yer Değiştirme Kurulu Kararlarında yer alan bazı düzenlemeler ile bu düzenlemelere dayanak gösterilen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile meslek, unvan ve çalıştıkları yere göre 10 veya 15 yıl görev yapmış personelin rotasyona tabi tutulacağı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? 

2- Rotasyonlar hangi kriterlere yapılacaktır? 

3- Geçmiş dönemde yapılan kadastro çalışmaları ile sayısallaştırma çalışmalar arasında alansal anlamda farklar vardır. Vatandaşlar tapudaki alanları sayısal olarak küçüldüğü zaman mahkemeye gitmektedir. Bu nedenle kadastro çalışanlarının yaklaşık yüzde 15'i mahkemelerle uğraşmaktadır. Bu mağduriyetleri önlemeye yönelik hukuki bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.