Taşeron işçiler mevcut maaşlarla kadroya geçecek! Tayin hakkı olmayacak

Taşeron işçiler mevcut maaşlarla kadroya geçecek! Tayin hakkı olmayacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadroya alınacak taşeron işçilerin maaşı ve yerleri değişecek mi sorusuna cevap verdi. Bakan Sarıeroğlu, ayrıca tüm taşeronlara yönelik güvenlik soruşturması mutlaka olacak, dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadroya alınacak taşeron işçilerin maaşı ve yerleri değişecek mi, sorusuna cevap verdi. Bakan Sarıeroğlu, ayrıca tüm taşeronlara yönelik güvenlik soruşturması mutlaka olacak, dedi. Bakan Sarıeroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin mimarı Cumhurbaşkanımızdır. Ortak bir çalışmanın ürünüdür. Çok fazla çalışma yaptık. Zor bir konu, bu yüzden çok büyük bir hassasiyetle çalıştık. Taşeron düzenlemesi 900 bin kişiyi kapsıyor. Aileleriyle birlikte yaklaşık 4 milyon vatandaşımızı ilgilendiriyor. 450 bin kişi tam kadrolu olacak. Geçiş mevcut maaşlarla yapılacak. Herhangi bir hak kaybı olmayacak. Ayrıca yasa gereği 52 günlük ikramiye hakkı kazanacaklar.

Geçiş mevcut maaşlarla yapılacak. Herhangi bir hak kaybı olmayacak. Ayrıca yasa gereği 52 günlük ikramiye hakkıkazanacaklar.

Kadroya geçen işçinin tayin hakkı olmayacak, yer değişikliği yapamayacak. Herkes bulunduğu yerde var olan işine devam edecek açıklamasında bulundu.

Güvenlik soruşturması mutlaka olacak. Zaten kamuda çalışmak isteyen herkes için uygulanan bir süreç olduğunu belirtti.

AA

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.