Teknik hizmetler sınıfı personelinin ek göstergeleri yükseltilecek mi?

Teknik hizmetler sınıfı personelinin ek göstergeleri yükseltilecek mi?
Kamuda teknik hizmetler sınıfında çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarına ek gösterge iyileştirmesi yapılarak 4800 ve 6400 ek gösterge yükseltmesi sağlanacak mıdır? Teknik hizmetler sınıfında çalışanların ek göstergelerinin iyileştirilmesine ilişkin yazılı soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Maliye ve Hazine Bakanı Berat ALBAYRAK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
Kazım ARSLAN Denizli Milletvekili

Kamuda istihdam edilen mühendis, mimar ve şehir plancıları özlük haklarında yıllar içinde yaşanan gerilemeden dolayı mağduriyetlerini dile getirmektedir. Üstlendikleri sorumluluk ve aldıkları eğitim ile içinde bulundukları sosyo-ekonomik koşullar kıyaslandığında, bahse konu personel iyileştirmeye muhtaçtır.
Buna göre;
1- Kamuda teknik hizmetler sınıfında çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarına ek gösterge iyileştirmesi yapılarak 4800 ve 6400 ek gösterge yükseltmesi sağlanacak mıdır? 
2- 2001'de 13 bin dolayında olup 2018'de 210 bine kadar çıkan sözleşmeli personel uygulaması, kapsam dışı personel statüsüne bağlı olarak yaratılmış ücret dengesizliği ortadan kaldırılacak mıdır?
3 - Kamuya 2019 yılında kaç mühendis, mimar ve şehir plancısı alımı planlanmaktadır?
4 - Teknik hizmetler sınıfı kapsamında ödenen “özel hizmet tazminatı” tavan oranının, uzman doktor ve TSK personelinde olduğu gibi arttırılarak en az %260 olması yönünde çalışmanız var mıdır? Artırım emekli aylıklarına da yansıtılacak mıdır? 5. Yıllar itibariyle; 2003-2018 arasında kamudaki mühendis aylıklarına yapılan zamların, uzman doktor ve hakim-savcılarla kıyaslandığında daha düşük seviyede olduğu görülmektedir. 2019 yılında, mühendislerin aylıklarında diğer meslek gruplarındaki gibi iyileştirme sağlanacak mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum