Toplu Sözleşmede memur açısından dezavantaj açıklandı

Toplu Sözleşmede memur açısından dezavantaj açıklandı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ilk toplantının ardından “Toplu Sözleşme süresi memur kesimi açısından dezavantajdır” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantının içeriğine dair açıklamalarda bulundu:

“Toplu Sözleşme süresi memur kesimi açısından dezavantajdır”

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Sürecin yoğun bir tempoda devam edeceğini sözlerine ekleyen Yalçın, “11 hizmet kolu ve genel toplu sözleşme olmak üzere toplamda 12 tane sözleşmenin, 936 altı maddenin konuşulacağı, tartışılacağı, aktarılacağı, tasnif edileceği müzakere edileceği bir süreç. Onun için zaman dilimimizin çok yeterli olmadığını, başlangıçta zaten ifade etmiştim. Her fırsatta ifade ediyoruz, toplu sözleşme süresi memur kesimi açısından dezavantajdır.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Otuz gün içerisinde bütün süreci bitirmeye yönelik yönelik bir takvim sıkışıklığı bu masanın en büyük dezavantajlarındandır. İşçi sendikalarında 60 içerisinde bir iş kolu sadece sözleşmesi için süre tanınırken burada 12 sözleşmenin tamamını bir araya sıkıştıran takvim bu anlamda bizim sözleşmemizin en önemli rampasıdır. Bunu vakti biraz daha disipline, biraz daha yoğun kullanarak aşmanın gayreti içerisinde olacağız.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum