TSK personelinin intibak zammı ve özlük hakları TBMM'de dile getirildi

TSK personelinin intibak zammı ve özlük hakları TBMM'de dile getirildi
TSK personelinin intibak zammı Mecliste görüşüldü. TSK personelinin intibak zammı ve özlük haklarını Meclis kürsüsünden dile getiren Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, “Astsubayların intibakları yapılıp tazminatları verilecek, sorunları çözülecek.” sözüne rağmen intibakları dışında verilen sözlerin pek de tutulmadığı şeklinde bize bilgiler ulaşmaktadır, dedi.

TSK personelinin intibak zammı Mecliste görüşüldü. TSK personelinin intibak zammı ve özlük haklarını Meclis kürsüsünden dile getiren Erzurum Milletvekili Kamil Aydın,  “Astsubayların intibakları yapılıp tazminatları verilecek, sorunları çözülecek.” sözüne rağmen intibakları dışında verilen sözlerin pek de tutulmadığı şeklinde bize bilgiler ulaşmaktadır, dedi.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Milliyetçi Hareket Partisi adına ilgili önerge hakkında konuşmak üzere söz almış bulunmaktayım. Gecenin bu saatinde yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Bugün Komisyon çalışmalarımız da bir taraftan –Bütçe Komisyonu çalışmalarımız- devam etti. En önemli başlıklarımızdan Savunma Komisyonu çalışmaları vardı ama orada, özellikle 15 Temmuz sonrası kurumsal bir hedef hâline gelen Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde olduğu birtakım sorunları detaylı bir şekilde konuşma fırsatı çok fazla bulamadık. Onun için ben bunu bir fırsat bilerek gündüz ifade etmeye fırsat bulamadığım bir iki şeyden bahsetmek istiyorum.

Ülkemizin bulunduğu bu kritik dönemde özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerindeki astsubaylar, emeklileri ve aileleri huzursuzdur. Seçimler öncesi Sayın Başbakanın “Astsubayların intibakları yapılıp tazminatları verilecek, sorunları çözülecek.” sözüne rağmen intibakları dışında verilen sözlerin pek de tutulmadığı şeklinde bize bilgiler ulaşmaktadır.

Şimdi, gerçekten Türk Silahlı Kuvvetlerinin asıl yükünü taşıyan bu kardeşlerimizin sıkıntıları çok da öyle hani ağır şeyler değil, zor şeyler değil, çok rahat bir şekilde eğer bir çözücü, bir yardım edici bir irade konulursa halledilecek meselelerden oluşmaktadır. Bunların başında, özellikle 6 farklı kalem adı altında diğer ordu mensuplarına ödenen tazminatların bunlara da ödenmesi ve bunların da emekliliklerine yansıması konusunda bir talepleri var. Nedir bunlar? İşte, emekli olmaya pek cesaret edemiyorlar çünkü emekli olduklarında… Aslında, bu bütün kolluk kuvvetlerinin genel bir sıkıntısı; bir polis kardeşi olarak bunu ben biliyorum, bire bir yaşadım ağabeyimde. Gerçekten, çalışırken aldıkları maaşın neredeyse yarı yarıya düştüğünü görüyoruz emekli olduklarında, bunun için nasıl emekli olacaklarının düşüncesi içerisindeler.

Bir diğer şey, meslek yüksekokul mezunu bir astsubay, ataması yapılırken, 657’ye tabi diğer memurlarda 9/2 başlangıç noktası tespit edilirken bunlarda niyeyse 9/1’den başlatılıyor. Bu da onların çok önemli bir talebi. Yani, neden? Hadi, pozitif ayrımcılık yapmıyoruz, bari hiç değilse haklarının gasbına ortak olmayalım.

Diğer önemli bir şey, yine baktığımız zaman efendim, astsubayların bazıları gerçekten çok sofistike meslekleri icra ediyorlar hava kuvvetlerinde olsun, kara kuvvetlerinde olsun. Emekli olduktan sonra ikinci bir iş yapma ihtiyacı duyduklarında askerdeki o yeterli oldukları uzmanlık alanlarıyla ilgili herhangi bir sertifika, herhangi bir referans mektubu dahi verilmiyor. Yani, iyi bir uçak teknisyeni, iyi bir tank teknisyeni ama bunu icra etmek için emeklilik sonrası bir özel sektöre başvurduğunda bu konuda kurumsal bir sahiplenme, onun uzmanlığını tescil edecek bir referans maalesef yok.

Şimdi, burada gerçekten eğri oturup  doğru konuşalım. Halisdemir ismini hepimiz biliyoruz değil mi? 15  Temmuzun simge ismi, Allah gani gani rahmet eylesin, şahsına bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Allah mekânlarını cennet eylesin.

Kamubiz.com Özel Haber/Ankara

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum