Subay, astsubay, uzman çavuş iken kamuya memur atananların talepleri!

Subay, astsubay, uzman çavuş iken kamuya memur atananların talepleri!
TSK'da subay, astsubay, uzman çavuş olarak görev yaparken kamuya memur olarak atananların talepleri!

Bizler daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde subay, astsubay, uzman çavuş olarak görev yapmış ve çeşitli sebeplerden dolayı istifa ederek, kamuya memur olarak geçmiş devlet memurlarıyız. 

Bir dönem belediyelerde çalışan şirket personellerinin önce sözleşmeli memurluğa, daha sonra öğrenim durumlarına göre ünvan değişikliği sınavına tabi tutulmaksızın, ünvanları verilerek asil memurluğa geçişleri sağlanmıştır. (Örneğin kişi meslek lisesi mezunu ise teknisyen, meslek yüksek okulu mezunu ise tekniker, mühendislik fakültesi mezunu ise mühendis ünvanı ile atanmaları sağlanmıştır.)

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Yine aynı şekilde şehit ve gazi yakınlarına öğrenim durumlarına uygun memur kadrolarına atanmaları sağlanmıştır.

Bizlerde eski askeri personeller olarak bir defaya mahsus yukarıda bahsi geçen kişiler gibi öğrenim durumlarımıza göre ünvan değişikliği sınavına tabi tutulmaksızın, ünvanlarımıza atanmak istiyoruz.

Bakanlığın https://yerelyonetimler.csb.gov.tr/personel-gorusleri-i-98889 web sitesinde yayımladığı Diğer Personel Kanunlarına tabi olan personeller ile ilgili bazı görüşlerde ki tutarsızlık ve haksızlıkları sizlerle paylaşmak isterim. 

Şöyle ki;

Bakanlık önce https://webdosya.csb.gov.tr/db/yerelyonetimler/icerikler/farkli-personel-kanununa-tab--olarak-20220902091039.pdf linkteki görüşünde Diğer Personel Kanunlarına tabi olan personeller ile ilgili ilk atama ayrımı yapmaksızın "öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlar dikkate alınarak mezkûr Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasında sayılan unvan değişikliğine tabi kadrolara da sınavsız olarak genel hükümler çerçevesinde atanabilmektedir." demiştir ve hakkaniyetli doğru olanda budur. Fakat bakanlık bu görüşü kaldırıp tam aksine olan iki görüşü yayımlamıştır.

Bu görüşler de ise özetle " İlk atamalarının yapılıp göreve başlamaları halinde İdare bünyesinde görev yapan diğer memurlar gibi, diploma ile ihraz edilen unvanlara ancak unvan değişikliği sınavına girip başarılı olmaları halinde atamaları yapılabilecektir." denilmektedir.

- https://webdosya.csb.gov.tr/db/yerelyonetimler/icerikler/farkli-personel-kanunlarina-tab--personel-n-20221114141124.pdf

- https://webdosya.csb.gov.tr/db/yerelyonetimler/icerikler//16032023_yuzbasi-rutbes-nde-calismakta-olanlarin--lk-atamalarinin-uzman-ve-bu-duzeyde-kadrolara-yapilab-leceg---lk-atamalari-baska-kadrolara-yapilanlarin-sinava-tab--olduklari-hakkinda-20230316143631.pdf

İlk atamalarının öğrenim durumlarına göre yapılabileceğini bilmeyen biz subay, astsubay ve diğer personellere büyük hak kaybı yaşatan bu görüşün düzeltilmesi ve ilk görüşün tekrar yayımlanması, bu konudaki mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

Kurumlarımızdan öğrenim durumlarımıza uygun unvanları talep ettiğimizde "ilk atamalarınız böyle yapılsaydı olurdu" şeklinde cevap veriyorlar. Dolayısıyla bu görüşler önümüzü tıkıyor. Devlette kazanılmış hak saklıdır, kaybedilmez, geri alınamaz düsturları nerede kaldı o zaman.. Saygılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.