Tüm 4/B'li sözleşmeli memurların, 4/A kadrosuna alınması hakkında soru önergesi

Tüm 4/B'li sözleşmeli memurların, 4/A kadrosuna alınması hakkında soru önergesi
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm 4/B'li sözleşmeli memurların, 4/A kadrosuna alınmasına ilişkin, İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplaması istemiyle 11.10.2018 tarihinde yeni bir yazılı soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 11.10.2018

İsmail KONCUK / Adana Milletvekili

Bilindiği üzere çalışma hayatında sözleşme, sözleşmeli, kadrolu farkı kamuda çalışma verimi, iş kalitesini düşürmektedir. Benzeri özellikleri olan, aynı işi yapan insanların farklı hukuki statülere sahip olması, aslında Anayasamızda ifadesini bulan, kanun önünde eşitlik ilkesine de aykırıdır. Bu kapsamda;

1. 4-B, 5393 vb. hangi isim ve kanuna tabi olursa olsun, sözleşmeli statüde çalışanların 4-A
kadrosuna alınması ile ilgili bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

2. Hükümetinizce, zaman zaman yapılan açıklamalarda, erken emekliliğe karşı olduğunuz ifade edilmesine, kadrolu çalışanların 65 yaşına kadar isteğe bağlı olarak çalışma hakkına sahip olmasına rağmen, emekli aylığı almaya hak kazandığı yaşa ulaşan birçok sözleşmeli personelin sözleşmelerinin yenilenmediği ve 65 yaşına kadar isteğe bağlı çalışma hakkı verilmediğinden haberdar mısınız? Sözleşmede yer alan bu maddenin değiştirilmesi doğrultusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır? 

3. 4+2 veya süresiz çakılı kadro olarak çalıştırılan birçok sözleşmeli memurun eş durumu,sağlık, eğitim vb. özür tayin haklarına sahip olması için bir çalışmanız bulunmakta mıdır? 

4. Sözleşmeli personel ile, 4-A kadrosunda çalışanların, tayin, terfi, izin vb özlük haklarının farklı olduğunu biliyor musunuz? Bu farklılıkların düzeltilmesi için ne gibi çalışmalar yapmaktasınız? 

5. Çalışma hayatında, iktidarınızla birlikte yoğunluk kazanan ve çalışma hayatının ahengini bozan bu farklı statülerin son bulması için, ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu feryada iktidar olarak kulak tıkamaya devam mı edeceksiniz? 

6. Bir toplu sözleşme karari olmasına rağmen, kamuda memur işi yapan işçilerin, memur kadrosuna alınmamasının sebebi nedir? Bir sözleşme kararının hayata geçmemesinin, bundan sonra imzalanacak toplu sözleşmelere, kamuoyunun güven duymayacağı sonucunu doğuracağını düşünüyor musunuz? Kanun gereği, uyulması zorunlu olan, toplu sözleşme kararlarına uymamak Hükümetinizce nasıl izah edilmektedir? 

7. Sözleşmelilerin 4-A kadrosuna alınması doğrultusunda TBMM Başkanlığına sunulan, kanun tekliflerine Hükümetinizin bakış açısı nedir? Bu iki, üç başlı çalışma düzeninin kamuda devam etmesine göz mü yumulacaktır?

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum