Türk Eğitim-Sen Bağcılar Kaymakamını Eşitlik İlkesine Uymaya Davet Etti

Türk Eğitim-Sen Bağcılar Kaymakamını Eşitlik İlkesine Uymaya Davet Etti
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan: Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Türk Eğitim Sen’in kendisine yapmış olduğu ziyaret sırasında fotoğraf çektirme söz konusu olduğunda “Ben sendikalarla fotoğraf vermiyorum, faaliyetlerine katılmıyorum” demiş ve bu durum sendika yöneticilerimizce saygı ile karşılanmıştı.’ Ancak aynı kaymakamın ilerleyen günlerde EBS’nin yapmış olduğu ziyarette ise konuklarını masanın da arkasına dizip adeta “kanka” fotoğrafı vermiş ve EBS’nin nerdeyse tüm faa

BAĞCILAR’DA BİR PRENSİPLİ (!) KAYMAKAM

Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Türk Eğitim Sen’in kendisine yapmış olduğu ziyaret sırasında fotoğraf çektirme söz konusu olduğunda “Ben sendikalarla fotoğraf vermiyorum, faaliyetlerine katılmıyorum” demiş ve bu durum sendika yöneticilerimizce saygı ile karşılanmıştı.’ Ancak aynı kaymakamın ilerleyen günlerde EBS’nin yapmış olduğu ziyarette ise konuklarını masanın da arkasına dizip adeta “kanka” fotoğrafı vermiş ve EBS’nin nerdeyse tüm faaliyetlerine katılarak, eline de mikrofonu alıp katılımcılara hitap etmiştir. Bu tavırlarıyla Kaymakam, aslında sendikalarla fotoğraf vermekten ve faaliyetlerine katılmaktan rahatsız olmadığını, böyle bir prensibi olmadığını ancak Türk Eğitim Sen ile fotoğraf vermek istemediğini açıkça göstermiştir. Türk Eğitim Sen kimse ile fotoğraf verme meraklısı olmadığı gibi böyle bir görüntüye ihtiyaç ta duymamaktadır. Sayın Kaymakam, ihtiyaç sahipleri ile poz versin. Türk Eğitim Sen, sendikacılık yaparken kurumlardan ve makamlardan destek alarak değil, kendi üyelerinden ve haklılığından güç almaktadır. Başka bir güce dayanmaya ihtiyaç duymaz. Ancak devleti temsil ettiğinden habersiz, her kesime eşit olması gereken kişi ve makamları deşifre etmek te bizim için öncelikli bir görevdir. Kaymakamlar, devletin kaymakamı olmalıdırlar. Bir siyasi partinin temsilcisi gibi davranarak yandaşı kollamak, yandaş olmayana “prensip” uygulamak ne devlet adamlığı ile bağdaşır ne de toplumsal huzura hizmet eder. Çöküşe geçmiş, alanlarda sıfırı tüketmiş bir sendikaya itibar kazandırmaya çalışmak devletin kaymakamına yakışmaz. Türk Eğitim Sen’in ise kamu çalışanlarından gördüğü itibar ve saygı en büyük güç kaynağımızdır. Ne mutlu devlet adamı gibi davranan yöneticilere...

Mehmet Yaşar Şahindoğan Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı

Bağcılar kaymakamı fikrinden mi döndü, yoksa yalan mı söyledi.?

Bağcılar Kaymakamını; birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olduğu zamanda makamında, Türk Eğitim Sen İstanbul5 Şube Başkanlığı olarak ziyaret edilmiş hatıra fotoğrafında ise kendisi “BEN SENDİKALARIN FAALİYETLERİNE KATILMIYOR, FOTOĞRAF VERMİYORUM” sözü üzerine fotoğraf çekinilmemiş ve hiçbir faaliyetimize de lütfetmemişlerdir!!!.

Ama Malum sendikanın adeta tüm faaliyetlerini kaçırmamış, vermedik fotoğraf bırakmamış hatta kaymakamlık sitesinde malum sendikanın ziyaretine yer vermiş iken Türk Eğitim Sen’in daha önceki ziyaretinden söz dahi etmemiştir.

O malum sendikanın toplantılarında boy gösteren, hiç eksik olmayan, ilçe milli eğitim müdürlerini, şube müdürlerini saymıyorum bile....
Onları tanıyor ve biliyoruz zaten..
Şubemize bağlı diğer ilçelerimizdeki mülki amirlerle ziyaretlerimiz ve ilişkilerimiz olması gerektiği gibi devam ederken,
Bağcılar kaymakamının çiftte standartını anlamakta zorlanmaktayız.
Bu milletin asli unsuru olan KAMU-SEN VE TÜRK EĞİTİM SEN’e mesafeli olmak adeta Yok saymanın altında yatan gerçeği anlamak istiyoruz.
Ama Mülki Amir devleti temsil eder. Devlet tüm vatandaşlarına eşit mesafededir. 
Şiar bu ise; gereğini yapmaya davet ediyoruz. Yok eğer burda devletin makamı kullanılarak ayrımcılık yapılıyorsa-ki TÜRK EĞİTİM SEN olarak biz buna inanıyoruz. 
KAMU SEN, TÜRK EĞİTİM SEN kimsenin faaliyetine,fotoğraf vermesine ihtiyacı yoktur. Lakin hiç kimse de TÜRK EĞİTİM SEN’i yok saymaya ne cüret edebilir ne de haddinedir.
Şairin dediği gibi;
Ne beyân-ı hâle cüret ne figâna tâkatim var, 
Ne recâ-yı vasla gayret ne firâka kudretim var !
TÜRK EĞİTİM SEN İSTANBUL5 ŞUBE BAŞKANLIĞI olarak;
Bağcılar kaymakamını;
Devlet makamı marifetiyle Anayasamızın 10. Maddesinde belirtilen “eşitlik ilkesine” uymaya davet ediyor, kerameti kendinden menkul kişinin TÜRK EĞİTİM SEN’e karşı ötekileştirme, yok sayma, tutum ve davranışlarını, kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

Halil Koçoğlu 
Türk Eğitim Sen İstanbul5 Şube Başkanı

NOT: Konuya ilişkin Bağcılar Kaymakamlığınca sitemize açıklama yapılması durumunda yayınlanacaktır.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.