Türk Eğitim Sen'den tüm sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler ve öğretmen atamaları açıklaması

Türk Eğitim Sen'den tüm sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler ve öğretmen atamaları açıklaması
Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit'ten tüm sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı ve öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalar geldi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ile Fuat Yiğit, 27 Eylül 2019 tarihinde Konya 1 Nolu Şubeye bağlı Seydişehir İlçe Temsilcileri İstişare Toplantısına katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ayrıca 29 Eylül 2019 tarihinde Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen işyeri temsilcileri istişare toplantısına katıldı. 

Bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit öğretmen atamalarının yetersizliğine dikkat çekti. 74 ilde 83 bin 783 ücretli öğretmen çalıştırıldığını, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ifadesine göre 700 bin öğretmenin atama beklediğini söyleyen Yiğit, “20 bin, 40 bin atama ve ücretli öğretmen görevlendirmesi ile bu sorun çözülmez. Kaliteli bir eğitim-öğretim hedefliyorsak, dünya ülkeleri ile rekabet etmek istiyorsak, öğretmen atama politikamızı yeniden gözden geçirmemiz gerekmektedir. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılının sonuna kadar 60 bin atama daha yapmalıdır. Ayrıca Bakanlık kadrolu öğretmen dışındaki hiçbir istihdam yöntemine müsaade etmemelidir. Ücretli öğretmenlik kaldırılmalı, tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli ve bundan sonraki tüm atamalar sadece kadrolu olarak yapılmalıdır” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan da, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için acil yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini bildirdi. Eğitimcilerin itibarlarının azalması ile birlikte saldırıların arttığını söyleyen Şahindoğan, “Eğitim çalışanlarının itibarını arttırıcı çalışmalara ne zaman başlanacak?” diye sordu.

Ek gösterge sözünün yerine getirilmesini de isteyen Şahindoğan, “Bu sözün üzerinden bir yılı aşkın zaman geçti ama konuyla ilgili hala bir sonuç alamadık. Kamu çalışanlarının gözü kulağı yarın açılacak TBMM’de. Bilindiği gibi Türkiye Kamu-Sen olarak ek gösterge ile ilgili bir yasa tasarısı hazırlayıp, TBMM’ye göndermiştik. Ek gösterge sözünün takipçisiyiz. Öte yandan sendikamızın talebi sadece 4 meslek grubunun değil, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin güncellenmesi ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmet sınıfına da ek gösterge verilmesidir” dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum