Türk Eğitim-Sen tüm memurlara ek gösterge teklifini TBMM'ye sundu

Türk Eğitim-Sen tüm memurlara ek gösterge teklifini TBMM'ye sundu
Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit, 4-8 Şubat tarihleri arasında Kırşehir, Kayseri 1 No’lu ve 2 No’lu Şube, Nevşehir Şube, Aksaray Şubelerinin istişare toplantılarına katıldı. Toplantılarda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan 'Sadece dört meslek gurubu değil tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir adım atılmalı ve verilen söz tutulmalıdır. Biz bu konuda çalışmamızı yapıp TBMM’ye verdik.' dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, eğitim sisteminin siyaset üstü bir konu olmasının gerektiğinin altını çizdi. Şahindoğan, “ Yıl geçmiyor ki, bir eğitim camiası yeni bir eğitim sistemi ile karşı karşıya kalmasın. Bu işin mutfağında biz eğitimciler varız. Dolayısıyla eğitimde aksayan yönleri, daha iyi nasıl olabilir düşünceleri bizzat sahadaki gelişmelere dayanarak ifade etme gücümüz var. Dolayısıyla paydaş olarak bizim de görüşlerimizin alındığı bir eğitim politikası oluşturulmalıdır. Üzerinde herkesin uzlaşacağı bir eğitim sistemi oluşturulmalı ve mecbur kalınmadıkça da müdahale edilmemelidir. Türk Eğitim-Sen olarak kurulduğumuz günden bugüne bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Memurların derdi ile dertlenip çözüm ürettiklerini belirten Şahindoğan, “Bazıları da kapı arkalarında devletin demokratik yapısını çökertmeye çalışıyor. Ehliyet ve liyakati alaşağı ederek kul hakkı üzerine kurulu haramzade imparatorluğu kurmaya çalışıyor. Ama Türk Eğitim-Sen neferleri sayesinde bunu başaramayacaklar” diye konuştu.

3600 ek gösterge meselesine değinen Şahindoğan,  “Sadece dört meslek gurubu değil tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir adım atılmalı ve verilen söz tutulmalıdır. Biz bu konuda çalışmamızı yapıp TBMM’ye verdik. Bu çalışma üzerinden gayet hakkaniyetli bir ek gösterge düzenlemesi yapılabilir.” dedi.

Şahindoğan ayrıca, il içi sıra sisteminin çalıştırılması, okullardaki değerler eğitiminin vakıf ve dernekler tarafından yapılmasının yanlışlığı, proje okullarında öğretmen ve yönetici seçimindeki usulsüzlükler ve öneriler, vergi zulmü, eğitimde şiddeti önleme yasa tasarısı hazırlıklarını, meslek kariyerleri ve yıpranma payı ile ilgili hazırladıkları kanun teklifini, okullara yönetici ve öğretmen seçiminde mülakatın devre dışı kalmasının önemini, yapılan maaş maaş zamlarının kabul edilir olmadığı ve bu konunda da aralık ayında tüm Türkiye’de bütçe eylemi yaptıklarını gibi önemli konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda yaptığı konuşmada Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit ise, eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Toplu sözleşmenin toplu pazarlığa dönüştüğünü, komedi tiyatro oyunuyla yüzde 4+4 ve yüzde 3+3 ile 3.5 ile noktalandığını söyledi.

Yiğit, “ Eğitim çalışanlarının bunu iyi idrak etmesi gerekir. İnsanların tedavisi bahane edilerek üye yapılmaya çalışıldı. Öğretmenler ders programları ile tehdit edildi. Ama tüm tehditlere, şantajlara rağmen Türk Eğitim-Sen üyeleri buna boyun eğmedi. İşte onların anlamadıkları da bu. Bizler menfaat duygusu ile hareket etmiyoruz. Çocuklarımıza yaşanabilir bir vatan bırakmak için mücadele ediyoruz.” dedi.

Memur paketi hazırlanması gerektiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Yiğit  “Kamu çalışanlarının sorunlarını kapsayacak bir memur paketi hazırlanarak, TBMM gündemine getirilmesi noktasında ısrarcıyız ve bu konuda temas ve çalışmalarımız devam ediyor. Memur paketi çözüm bekleyen birçok konuyu rahatlıkla halledebilecek ve çalışanların yüzünü güldürecektir.” şeklinde konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum