TYP çalışanları hizmetli kadrolarına alınsın teklifi

TYP çalışanları hizmetli kadrolarına alınsın teklifi
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 26 Haziran 2019 tarihli TBMM Genel Kurul konuşmasında, 'Toplum Yararına Programlar projesi kapsamında on ay çalıştırıp iki ay işsiz bıraktığımız, iş sürekliliği olmayanlar var. Toplum Yararı Programı projesi kapsamında çalışan, okul-aile birliği kapsamında çalışanların da mutlak surette hizmetli kadrolarına alınması ve okullarda öğretmenlerin yalnız kadrolu olmasının yanında, hizmetlilerin de kadrolu olarak çalıştırılması gerekir.' dedi. İşte konuşmanın tamamı:

Toplum Yararı Programı TYP projesi kapsamında çalışanlar hizmetli kadrolarına alınması 26 Haziran 2019 Çarşamba günü TBMM'de dile getirildi.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) –Keza, okula gittiğimiz zaman gözlediğimiz bir durum daha var, okulda çalışanlar. “Hizmetli” adı altında geçmişte her okulda görevli vardı ve onlar çocuklarımızla öğretmen kadar ilgilenen kişiydi. Ama şimdi, Toplum Yararına Programlar projesi kapsamında on ay çalıştırıp iki ay işsiz bıraktığımız, iş sürekliliği olmayanlar var. Onların yanında, okul-aile birliği tarafından işe alınan, ücret ödenenler var. Bunlar, sürekliliği olmadığı için kendi sorunlarıyla baş başa olan ve hakları ne yazık ki göz göre göre yenen kesimler. Toplum Yararı Programı projesi kapsamında çalışan, okul-aile birliği kapsamında çalışanların da mutlak surette hizmetli kadrolarına alınması ve okullarda öğretmenlerin yalnız kadrolu olmasının yanında, hizmetlilerin de kadrolu olarak çalıştırılması gerekir. Bu da yetmez, okula gidiyorsunuz, okulun ihtiyacı var, okul-aile birliği yardım topluyor, “Okulu badana yaptıralım, okulun diğer ihtiyacını karşılayalım.” diye, o da yetmeyince belediyelere gidiyor. Sanarsınız ki Millî Eğitimi devlet yönetiyor. Hayırseverler okul yaptıracak, belediyeler ki CHP’li belediyeler çoğu yerde örnektir, okul yaptırıyorlar, onlar okul yaptıracak; öğretmenler kadrolu, ücretli, sözleşmeli ayrımına tabi olacak, sonra da bu Millî Eğitimden başarı bekleyeceksiniz.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum