TYP çalışanlarına kadro Meclis'te görüşüldü (25 Haziran 2019)

TYP çalışanlarına kadro Meclis'te görüşüldü (25 Haziran 2019)
TYP çalışanlarının kadro beklentisi TBMM Genel Kurulunda dile getirildi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bugün Meclis'te yaptığı konuşmasında 'Toplum Yararına Program kapsamında 30 bin güvenlik görevlisi de bu ayın sonunda işsiz kalacak. Bu kölelik düzeninin sona erdirilmesi gerekiyor. Toplum Yararına Program kapsamında, iş yerlerinde olan -Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere- tüm çalışanlara kadro verilmeli.' dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İŞ-KUR Toplum Yararına Program TYP kapsamında çalışan personelin kadro talebini aşağıdaki konuşması ile bugün TBMM'ye taşıdı:

Taşeronda olanların, taşeronda kalanların sorunlarına Meclis eliyle çözüm getirmeliyiz. Kanun hükmünde kararnameyle, taşeronda olan çok sayıda arkadaşımız yine taşeronda kaldı. Kamudaki kiralık araç şoförlerinin yanı sıra, Sağlık Bakanlığında, Millî Eğitim Bakanlığında, farklı bakanlıklarda çalışan çok sayıda taşeron kardeşimiz var. Bunların bir an önce kadroya alınması gerekiyor. Biliyorsunuz, kamuda şu anda toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Ne yazık ki kamuda taşerondan kadroya geçenler bu toplu sözleşme görüşmelerinde yoklar. Onların bu mağduriyetinin de mutlak suretle giderilmesi gerekiyor.

Toplum Yararına Program kapsamında 30 bin güvenlik görevlisi de bu ayın sonunda işsiz kalacak. Bu kölelik düzeninin sona erdirilmesi gerekiyor. Toplum Yararına Program kapsamında, iş yerlerinde olan -Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere- tüm çalışanlara kadro verilmeli. “Geçici işçi”, “mevsimlik işçi”, “kampanyalı işçi” tanımları ortadan kaldırılmalı. 5 ay 29 gün, 9 ay 29 gün İşsizlik Fonu’na para kesip, daha sonra bu insanları işten çıkarıp İşsizlik Fonu’ndan da yararlandırmamayı hiçbir vicdanın kabul edeceğini sanmıyorum. İşsizliğin var olduğu yerde işi olanların da mağduriyeti artıyor. Esnek çalışmanın yanı sıra, fazla mesai yaptırılarak işçilere daha düşük ücretler veriliyor. Onların varlığında sorunlara çözüm üretilmesi gerekiyor.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
36 Yorum