TYP çalışanlarına, kiralık araç şoförlerine, KİT, PTT, DSİ, orman çalışanlarına kadro verilmesi TBMM'de dile getirildi

TYP çalışanlarına, kiralık araç şoförlerine, KİT, PTT, DSİ, orman çalışanlarına kadro verilmesi TBMM'de dile getirildi
Toplum yararına program çalışanlarına, kiralık araç şoförlerine, KİT, PTT, DSİ, karayollar, hastane bilgi işlemcilerine, görüntüleme, sosyal tesis ve orman çalışanlarına kadro verilmesi TBMM genel kurulunda dile getirildi

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Taşeron düzenlemesini içeren 696 sayılı Kararname’ye rağmen kadro verilmeyen binlerce taşeron işçisi vardır. Bakanlara  sorduğumuzda da bunu doğrulamaktadırlar. Taşeronda çalışanların sorunu bu nedenle devam etmektedir. Hizmet alım sözleşmesine tabi çalışanlar sözleşme sonunda işsiz kalmaktadır. Kamuda kiralık araç şoförleri gibi,  sağlıkta hastane bilgi işlemcilerine, görüntüleme çalışanlarına, sosyal tesis çalışanlarına ne yazık ki kadro verilmemiştir. KİT çalışanları kadro hakları verilmediği için mağdurdur. Enerji, Karayolları, Demiryolları, PTT, Devlet Su İşleri, Millî Park, orman çalışanları, güvenlik çalışanları gibi KİT’lerde çalışan yüzlerce işçi kadro beklemektedir. Belediyelerde kadro beklerken şirket kadrosuna alınanlar da mağdurdur. Millî Eğitimde “Toplum Yararı” projesi kapsamında çalışanlara da kadro verilmelidir. Eşit işe eşit ücret ve kadro verilmediği için iktidar taşerona verdiği sözü tutmamıştır. Mağduriyetler sürmektedir. Haksızlıklar giderilmeli, çalışanların kadro hakları verilmelidir.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
26 Yorum