Üniversiteli işçiler sorunlarının çözülmesini bekliyor

Üniversiteli işçiler sorunlarının çözülmesini bekliyor
Kamu Kurum, Kuruluşlarında, Belediyeler ve KİT'lerde 4857 sayılı yasaya tabii daimi işçi statüsünde çalışan Üniversite mezunu (Ön Lisans, Lisans ve Yüksek Lisans) işçilerin yasal düzenleme ile çalışanların isteklerine bağlı olarak eğitimlerine (diplomalarına) uygun memur kadrolarına geçirilmesini talep etmekteyiz.

696 KHK ile sürekli işçi statüsüne geçen kişiler arasında Önlisans,Lisans,Yüksek Lisans ve hatta Doktora mezunu kişiler bulunmaktadır. Bu kişilerden bazıları diploma gerektirmeyen pozisyonlarda çalışırken bazıları ise diploma gerektiren pozisyonlardır. Diploma gerektiren pozisyonlarda çalışanlar mesleki gelişimlerini ilerletmekte ve kendini geliştirmektedir.Ancak işçi statüsü bu kişilere kariyer anlamında basamak sunmamaktadır.Bu kişiler yükselttikleri eğitim becerilerinin karşılığı sosyal ve maddi haklardan yararlanamamktadır.Bir önemli husus ise bu kişiler bulunduğu birimlerde işin ehli olsalar bile imza yetkisi bulunmamakta , herhangi bir sorumluluk alamamaktalar. Bu sebep ile ilgili birimlerde eğitim seviyei alakasız olması veya işçi statüsündeki çalışandan düşük olması halinde bile birimler memurların sorumluluğuna bırakılmaktadır. Bu durum iş etiğini, liyakat  ve iş ahlakını zedelemektedir. Bu kişilerin kariyer sistemine dahil edildiği, emek ve uğraşlarının karşılığını alabildiği en önemlisi birimlerde en yetkin kişinin gerekli sorumluluğu alabilmesinin önünün açıldığı sistemin gerekliliği artık oldukça vicdanidir. Bu hususta Üniversite mezunu diploma gerektiren pozisyonlarda çalışan işçilerin önü açılmalıdır. Statü farklılıklarının diplomanın ve mesleğin önüne geçmesi hem kişilerin iş verimini düşürmekte hemde kamu kurumlarının performasını ve karar mekanizmasını düşürmektedir. Özetle bu kişilerde kamu çalışanı ve kamuya hizmet ediyorlar. Bu kişilerinde önünün açılması, kariyer sistemine dahil edilmeleri ve kurumların liyakate göre işlemesinin yolu çizilmeli ve açılmalıdır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum