Uzman çavuşlara kadro için 8 maddelik önerge

Uzman çavuşlara kadro için 8 maddelik önerge
TSK'nın en önemli unsurlarından, uzman çavuş ve jandarmaların sorunları her geçen gün artmaktadır. Vatan savunmasının sözleşmeli olmasının kabul edilemez olduğunu belirten uzman çavuşlar, 3269 sayılı uzman erbaş kanununun değiştirilmesi, kadro ve tayin sorununun çözülmesi taleplerini uzun yıllardır dile getirmektedir. Sorunları çözülmeyen uzman çavuşlardan her yıl binlercesi istifa yolunu seçmektedir. 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nda erbaşların taleplerinin yer aldığı düzenlemelerin yapılması planlanmakta

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Huküsi AKAR tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 

Veli AĞBABA/ Malatya Milletvekili 
TSK'nın en önemli unsurlarından, uzman çavuş ve jandarmaların sorunları her geçen gün artmaktadır. Vatan savunmasının sözleşmeli olmasının kabul edilemez olduğunu belirten uzman çavuşlar, 3269 sayılı uzman erbaş kanununun değiştirilmesi, kadro ve tayin sorununun çözülmesi taleplerini uzun yıllardır dile getirmektedir. Sorunları çözülmeyen uzman çavuşlardan her yıl binlercesi istifa yolunu seçmektedir. 
Bu çerçeveden hareketle; 
1.
3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nda erbaşların taleplerinin yer aldığı düzenlemelerin yapılması planlanmakta mıdır?
2. Uzman erbaşların tayin sistemi en çok eleştirilen konuların başında gelmektedir.Örneğin Bolu Komando Tugayı'nda görevli bir uzman çavuşun Güneydoğu'daki bir ile tayini çıktığında bu bölgenin doğu görevinde sayılmadığı doğru mudur? Mevcut tayin sisteminin uzman çavuşları mağdur etmesinden hareketle, yeni bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?
3.Uzman çavuşların kadroya geçirilmesi ile ilgili Bakanlığınız tarafından çalışma yapılmakta midir? Vatan savunmasında aktif rol alan uzman çavuşların her an işsiz kalma kaygısı ile çalışıyor olmaları nasıl değerlendirilmektedir?
4. Sağlık sebebiyle meslekten atılan çok sayıda uzman çavuş bulunmaktadır.Çeşitli rahatsızlıklarından dolayı 90 gün rapor hakkını dolduran bir uzman çavuşun sorgusuz sualsiz meslekten atılabildiği doğru mudur? Doğru ise uzman çavuşların hastalanma gibi çok insani bir durumda işsiz bırakılması ne kadar doğrudur? ilgili düzenlemenin değiştirilmesi düşünülmekte midir?
5. Orduevlerinin önünde nöbet tutan uzman çavuşun, orduevinden faydalanamaması gibi tablonun ortadan kaldırılması düşünülmekte midir?
6. Uzman çavuşlar arasında hiyerarşinin olmaması da ayrı bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. 20 yıl görev yapmış bir uzman çavuşla, 1 yıllık uzman çavuşun aynı statüde olması doğru bir uygulama mıdır?
7. Uzman çavuşların atama yönergesi var mıdır? Var ise uzman çavuşlar tercih ettikleri yerlerin dışında neden görevlendirilmektedir? 
8. 2002-2018 yılları arasında yıllara göre istifa eden uzman çavuş sayısı kaçtır?

Önerge için TIKLAYINIZ

Kamubiz ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum