Uzman çavuşlara kadro ve 3600 ek gösterge TBMM'de dile getirildi

Uzman çavuşlara kadro ve 3600 ek gösterge TBMM'de dile getirildi
Uzman çavuşlara kadro ve 3600 ek gösterge verilmesine ilişkin talebi TBMM kürsüsünde dile getiren Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun Uzman Çavuşların rütbe, aile bütünlüğü, orduevi ve emekli maaşlarını da gündeme taşıdı.

İLHAMİ ÖZCAN AYGUN (Tekirdağ) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 144 sıra sayılı Kanun Teklifi üzerine söz almış bulunmaktayım. Yüce heyetinizi ve saygıdeğer yurttaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bakıyoruz, bu yasa teklifinin içerisinde her şey var ama mesela uzman çavuşluk sistemine ilişkin iyileştirme yok. Bakın, Zeytin Dalı Harekâtı’nda, Barış Pınarı Harekâtı’nda pek çok uzman çavuşumuz şehit oldu, olmaya devam ediyor; şehit olunca diğer askerlerle eşitleniyorlar ama çalışırken eşit koşullarda çalışmıyorlar. Göstermelik olarak hep selam durdunuz; ha, gelin, şimdi bu kanun teklifiyle, o uzman çavuşlara birlikte selam duralım diyorum. Uzman erbaşların kıdemleri rütbelerine sayılmıyor, bu yüzden doğuda yıllarca çalışıyorlar.  Aile bütünlüklerini kuramıyorlar, orduevlerinden ve kamplardan yararlanmıyorlar. Doksan bir gün üzeri izin aldıkları zaman sözleşmeleri feshediliyor. Malulen emekli olduklarında asgari ücretin altında ücret alıyorlar. Getirdiğiniz teklifte uzman çavuşların ve erbaşların haklarını iyileştiren düzenlemeleri koymayı unutmuşsunuz sevgili vekiller, uzman çavuşlarımızı yine yok saymışsınız. Uzman çavuşları ne zaman sözleşmeden çıkarıp kadrolu yapmayı düşünüyorsunuz? Bakın, Barış Pınarı Harekâtı’nda önceki gün şehit olan Sözleşmeli Er Alparslan Kurt ve Uzman Çavuş Harun Çınar bu statüye sahiplerdi. Askerlerimize tekrar Allah’tan rahmet dilerim. Ama sürekli şehit veren bu yapının kadroya geçirilmesinin ve haklarının teslim edilmesinin zamanı geldi de geçiyor değerli arkadaşlar. Uzman çavuşları kadroya geçirin çünkü vatan savunmasının sözleşmesi olmaz. Şehit oldukları zaman… İmamlara 3600 ek gösterge diyoruz ama uzman çavuşlara geldiğimiz zaman yok. Polislere 3600 sözü verdik, yok; öğretmenlere söz verdik, sağlık görevlilerine söz verdik ama unutuyoruz. Gelin, hep beraber, uzman çavuşlarla beraber bunlara da 3600’ü verelim diyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum