Uzman Erbaşlar Hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısına Soru Önergesi

Uzman Erbaşlar Hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısına Soru Önergesi
Uzman erbaşların özlük haklarına ilişkin 24 Haziran 2019 tarihinde soru önergesi verildi. Soru önergesinde orduevlerinden ve polisevlerinden yararlandırılması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a soruldu.

Uzman erbaşların orduevlerinden ve polisevlerinden yararlandırılması hakkında soru önergesi verildi. . TBMM Başkanlığına Hatay Milletvekili Serkan Topal tarafından verilen soru önergesinin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından cevaplanması istendi. Önergede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ’ya Uzman erbaşların orduevlerinden ve polisevlerinden yararlandırılması hakkında sorular soruldu. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 
Serkan TOPAL /Hatay Milletvekili 

Terörle mücadelede önemli rol üstlenen uzman erbaşlarımızın ciddi sorunları var. Kadroları olmadığı için ciddi anlamda gelecek kaygısı yaşamaktadırlar. Ayrıca, özlük haklarında da sıkıntıları var. Örneğin, kent merkezlerine geldiklerinde orduevlerinden yararlanmak bir kenara dursun içeri dahi alinmiyorlar. Erbaş misafirhaneleri varsa orada, yoksa otellerde konaklıyorlar. Bu, uzman erbaşlarımızın hem motivasyonunu bozuyor hem de ciddi anlamda güvenlik sorunu yaratıyor. 

Bu bağlamda ; 

1- İç güvenliğin birlikte ele alındığı bir dönemde, Uzman Erbaşların astsubay orduevlerinden ve polis evlerinden yararlanmaları sağlanabilir mi? Böyle bir düzenleme yapacak mısınız?

2- Özellikle, sınır bölgelerimizde il ve ilçe merkezlerinde Uzman Erbaşlar Ordu evi projesi düşünüyor musunuz? Bununla ilgili bir çalışmanız var mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
69 Yorum