Uzman Erbaşlar Hakkında Kanun Teklifi (3 Haziran 2020)

Uzman Erbaşlar Hakkında Kanun Teklifi (3 Haziran 2020)
Uzman erbaşlarımızın çözülmesi gereken problemleri bulunmaktadır. 3600 ek gösterge alamadıkları, sözleşmeli olarak görev yaptıkları ancak çeşitli sözlere rağmen kadroya geçirilmedikleri, hava değişimi ve istirahat sürelerinin yetersiz olduğu, mesleğe başladıklarında bedelsiz zati tabanca verilmediği, kadro görevleri dışında iş yaptırıldığı, astsubay alimlarinda öncelik verilmediği, doğu görev sürelerinin adil şekilde düzenlenmediği, orduevi imkanlarından faydalanamadıkları, lojman tahsis oranının düşük oldu

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi 3Haziran 2020'de Milli Savunma Komisyonuna havale edildi. Teklif ile, uzman erbaşların bedelsiz zati tabanca alabilmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ve Gerekçesi ilişikte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. Mehmet Ali ÇELEBİ /İzmir Milletvekili 

GENEL GEREKÇE

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde 70 bin, İçişleri Bakanlığı bünyesinde 55 bin olmak üzere toplamda 125bin uzman erbaş görev yapmaktadır. 65 bin emekli, malul emeklisi, 125bin ayrılan personeli ile genel toplamda 325bin kişilik bir camiadır. 

Uzman erbaşlarımızın çözülmesi gereken problemleri bulunmaktadır. 3600 ek gösterge alamadıkları, sözleşmeli olarak görev yaptıkları ancak çeşitli sözlere rağmen kadroya geçirilmedikleri, hava değişimi ve istirahat sürelerinin yetersiz olduğu, mesleğe başladıklarında bedelsiz zati tabanca verilmediği, kadro görevleri dışında iş yaptırıldığı, astsubay alimlarinda öncelik verilmediği, doğu görev sürelerinin adil şekilde düzenlenmediği, orduevi imkanlarından faydalanamadıkları, lojman tahsis oranının düşük olduğu, 6000 sayılı kanun nedeniyle sivil memurluğa geçirilenlerden birçok mağduriyet yaşayan olduğu, rütbe ve kıdem sorunları yaşadıkları tespit edilmiştir. 

Bu kanun teklifi ile vatanı ve bayrağı için fedakârca görev yapan uzman erbaşlarımızın bedelsiz zati tabanca almaları amaçlanmıştir. 

MADDE GEREKÇELERİ 

MADDE 1- 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun Ek 8. Maddesinin ilk fikrasının değiştirilmesiyle gerek ulusal güvenliğimizi gerek iç güvenliğimizi sağlayan birimlere silahın Devletçe ücretsiz olarak verilmesi ve tüm bu birimlerde görev yapan personelin can güvenliğinin koruma altına alınması amaçlanmıştır. 
MADDE 2- Yürürlük maddesidir. 

MADDE 3- Yürütme maddesidir. 

6136 SAYILI ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun Ek 8. Maddesinin ilk fikrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

"Cumhurbaşkanlığınca temin edilen tabanca ve mermiler Cumhurbaşkanlığı Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğündeki koruma personeline ve bunların amirlerine; Milli Savunma Bakanlığınca temin edilen tabanca ve mermiler, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki subay, astsubay ve uzman erbaşlara; Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca temin edilen tabanca ve mermiler, kendi bünyelerindeki subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara; Emniyet Genel Müdürlüğünce temin edilen tabanca ve mermiler, emniyet hizmetleri sinifi personeline; Ticaret Bakanlığınca satın alınan tabanca ve mermiler, Ticaret Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında silah taşıma yetkisini haiz personele, görevlerinde kullanmak üzere bedelsiz zati demirbaş silah olarak satılır. Satılan silahların ayrılma, ihraç ve benzeri sebeplerle geri alınma usul ve esasları ile satılma şekil ve şartları, zayi, hasar, onarım, kadro standardı dışı bırakılması, eğitim ve görevde kullanılan mermilerin bedelli veya bedelsiz temini ve diğer hususlar çıkarılan yönetmeliklerle belirlenir." 
MADDE 2- Bu Kanun yayım tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.