Uzman jandarmalara 3600 ek gösterge Meclis gündeminde!

Uzman jandarmalara 3600 ek gösterge Meclis gündeminde!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi TBMM Genel Kurulunda bugün yaptığı konuşmasında, uzman jandarmaların özlük haklarının iyileştirilmesine ve 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmanın tamamı şu şekilde:

MEHMET ALİ ÇELEBİ (İzmir) – Uzman jandarma statüsünde bulunan 30 bin personelin yıllardır çözülemeyen sorunları bulunmaktadır, Bir; astsubayların kadro ve görevlerini yerine getirmelerine rağmen astsubaylara tanınan özlük haklarının sadece üçte 2’sine sahipler. Astsubaylarımıza uygulanan 3600 ek gösterge onlara da verilmelidir. İki: Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan subay, astsubaylarımızın askerî okulda geçen süreleri hizmetten sayılmaktadır, uzman erbaşların askerlikte geçen süreleri hizmetten sayılırken uzman jandarmaların askerî okulda geçen süreleri hizmetten sayılmamaktadır, bu sayılmalıdır.Üç: Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ne göre herhangi bir hastalıktan dolayı subay, astsubay ve uzman erbaşlar emeklilik hakkı kazanırken uzman jandarmalar bu haktan faydalanamamaktadır. TSK Sağlık Yönetmeliği’nde değişiklik gerekmektedir. Bu sorunları yüce Meclisin takdirine sunuyorum.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum