Uzman jandarmaların 3600 ek gösterge ve uzman çavuşların kadro sorunu TBMM'de

Uzman jandarmaların 3600 ek gösterge ve uzman çavuşların kadro sorunu TBMM'de
Uzman jandarmalar ve uzman çavuşların sorunları hakkında söz isteyen İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter TBMM Genel kurulunda bugünkü konuşmasında, uzman çavuşların ordu evlerine girememe ve kadro sorununa, uzman jandarmaların ise okullarında geçen bir yıllık sürenin fiilî hizmetten sayılması ve 3600 ek gösterge taleplerini dile getirdi. İşte o konuşma;

Değerli arkadaşlarım, bu kahramanlar taleplerinin karşılanmasını bekliyorlar. Bu kahramanlar beklentilerinin karşılanmasını bekliyorlar. Birinci sırada uzman çavuşlarımız, uzman jandarmalarımız, bu millete her şeylerini feda etmeye hazır bu kahramanlar gerek özlük haklarıyla ilgili gerek mesleki haklarıyla ilgili pek çok sorunu taşıyorlar ve bu sorunların çözülmesini istiyorlar.

Değerli arkadaşlarım, biz 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nun pek çok mahzuru olduğunu müteaddit defalar dile getirdik. 3269 sayılı Yasa’da uzman erbaşlarımızın sözleşmeli olarak çalışacakları yer almış durumda. Biz bu kahramanlara kadro istiyoruz, Gazi Meclisimizin inisiyatif almasını, irade göstermesini hassaten ve önemle istirham ediyoruz. Artık beklemeye tahammül yok, gecikmeye tahammül yok. Adalet ve Kalkınma Partisinin değerli grup yöneticileri ve milletvekilleri uzman çavuşlarımıza kadro verilmesi hususunda bizlere söz verdiler. Bu sözün hep birlikte, bir an önce hayata geçmesini istiyor ve bekliyoruz.

Değerli arkadaşlarım, ayrıca, uzman çavuşlarımızın ordu evlerine girememe gibi, telafisi, izahı, tanımı olmayan bir garabetle karşı karşıya olduklarını da belirtmek istiyorum. Ordu evlerinde ne var değerli arkadaşlarım? Bu kahramanlar her yere girdiler, gösterilen her hedefe yıldırım gibi çarptılar, El Bab’a girdiler, Afrin’e girdiler, Cerablus’a girdiler, ne var ki gelin görün ki ordu evlerine giremediler. Ordu evlerinin kapılarını biz bu kahramanlara ne zaman açacağız, bu adaleti ne zaman sağlayacağız?

Bir diğer sorunumuz, 3466 sayılı Yasa’ya göre çalışan uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiilî hizmetten sayılması. İkinci olarak, 3600 ek göstergeden istifade etmeleri. Üçüncü olarak da bir üst statüye terfi edebilmek için yaş sınırlarının 45’e çıkarılması.


“İnsan büyür beşikte, mezarda yatmak için

Ve kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için.”

O kahramanlar uzman çavuşlar, o kahramanlar uzman jandarmalar. Millî bekamız için varını yoğunu gerek yurt içinde gerek yurt dışında gösteren kahramanlar. Biz onlara vefa borcumuzu gösterebilmeliyiz. Onlara elimizden gelen katkıyı, desteği verebilmeliyiz. Değerli arkadaşlarım, bu konuda çekimser kalmayalım, bu konuda geri durmayalım. İstirham ediyorum, Allah için, Gazi Meclisimiz, millî iradenin tecelligâhı inisiyatif almalı, uzman çavuşlarımızın kadro sorununu çözmeli. Uzman jandarmalarımızın gerek okullarında geçen sürelerin fiilî hizmetten sayılması gerek 3600 ek gösterge verilmesi gerekse 45 yaş sınırına yükseltilmesi hususunda gereğini yapmalı. Haydi hep beraber omuz omuza verelim, el ele verelim ve gereğini yapalım.

Şu anda kahramanlarımız Türkiye Büyük Millet Meclisinden yükselecek bir sese odaklanmış durumdalar, gözleri kulakları burada ve inanın bana, Türkiye Büyük Millet Meclisinde herkesin ne yaptığını, hangi tavrı aldığını, hangi iradeyi gösterdiğini hem izliyorlar hem de not alıyorlar. Maşeri vicdana karşı sorumluyuz. Tarihe karşı sorumluyuz. Millî güvenliğe karşı sorumluyuz. Geçmişe karşı, geleceğe karşı sorumluyuz. Haydi hep birlikte uzman çavuşlarımızın, uzman jandarmalarımızın meselelerini birlikte ve beraber bir şekilde çözelim. Gazi Meclisin bunu yapacak gücü vardır, bu muktedir vasfı ortadadır ve burada hep birlikte uzman çavuşlarımızın, uzman jandarmalarımızın sesini duyalım ve onlara gerekli desteği verelim. Biz, bu kapsamda kanun teklifimizi verdik. Kanun teklifimizin yasalaşmasını ümit ediyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum