Uzman jandarmaların eğitimde geçen süreleri hizmetten sayılsın

Uzman jandarmaların eğitimde geçen süreleri hizmetten sayılsın
Uzman jandarmalar yine atanmadan önce diğer astsubay sınıf okulları gibi veya uzman çavuş okulları gibi veya polislerin girmiş olduğu eğitimler gibi bir yıllık eğitimden geçmektedir. Bu bir yıllık eğitimden geçtikten sonra diğer sınıflarda eğitimde geçen süre hizmetten sayıldığı hâlde diğer tüm uzman çavuşlar ve polis memurlarının da aynı şekilde eğitimde geçen süreler hizmetten sayıldığı hâlde bu hakkın sadece uzman jandarmalara verilmediği açık bir gerçektir.

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında (2/860) sayılı ve 7 sıra numaralı Kanun Teklifi üzerinde MHP Grubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Sermet ATAY bugünkü Meclis konuşmasında, Uzman Jandarmaların özlük haklarına değinerek, eğitimde geçen sürelerin hizmetten sayılması amacıyla kanun teklifi vereceklerini söyledi.

'Kanun teklifinin 27’nci maddesinde yer alan uzman jandarmalarla ilgili bir değişiklik yapılmıştır. 3466 sayılı Kanun’un 18’inci maddesinin birinci fıkrasında 31 olan yaş sınırı 35’e çıkarılmış olup bunun olumlu bir gelişme olduğu düşünülmekle birlikte, Jandarma Genel Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlandığı ve kolluk hizmeti gördüğü ve kuvvet  komutanlıkları sınıfından çıkarıldığı düşünüldüğünde de uzman jandarmaların karşılığına gelen muadil derecelerinin, kadro derecelerinin polis memuru olduğu bir gerçektir. Polis memurlarının bir üst rütbeye terfilerinde yaş sınırının 45 olduğu göz önüne alındığında, bu durum uzman jandarmalar aleyhine bir durum doğurmaktadır. Uzman jandarmalar bu sınırın 35 yaş sınırında olması sebebiyle bunun bir hakkaniyetsizlik olduğunu düşünmektedir. Bu konudaki çalışmalarımızı milletvekili arkadaşlarımız Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Meclise vermişlerdir.

Ayrıca, uzman jandarmalar yine atanmadan önce diğer astsubay sınıf okulları gibi veya uzman çavuş okulları gibi veya polislerin girmiş olduğu eğitimler gibi bir yıllık eğitimden geçmektedir. Bu bir yıllık eğitimden geçtikten sonra diğer sınıflarda eğitimde geçen süre hizmetten sayıldığı hâlde diğer tüm uzman çavuşlar ve polis memurlarının da aynı şekilde eğitimde geçen süreler hizmetten sayıldığı hâlde bu hakkın sadece uzman jandarmalara verilmediği açık bir gerçektir. Bu hususta uzman jandarmalar aleyhine hakkaniyetsizlik ve eşitsizlik doğurmuştur. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilgili kanun teklifini milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisine sunacağız.'

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.